Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Lønforsikring for plejefamilier

Socialpædagogernes Lønforsikring er en del af dit medlemskab og sikrer dig 80 procent af din løn i op til seks måneder, hvis du mister dit job. Socialpædagogernes Lønforsikring er en af de bedste og billigste i Danmark.

Hvad er en lønforsikring?

En lønforsikring er et supplement til dine dagpenge og dermed en ekstra økonomisk tryghed, hvis du mister jobbet. Igennem Socialpædagogernes Lønforsikring er du sikret 80 procent af din løn, hvis du bliver opsagt.

Mange tænker ikke over det, men for de fleste betyder dagpenge, at der går langt færre penge ind på kontoen, end de normalt tjener. Lønforsikringen kan være med til at sikre, at du stadig har råd til at betale til din bil, afdrage på lån til banken og få hverdagens økonomi til at hænge sammen – selv i en svær situation.

Lønforsikring til ledige plejefamiliemedlemmer

Du har ret til udbetaling af Socialpædagogernes Lønforsikring, hvis du:

  • Har været medlem af Socialpædagogerne og a-kassen i et år
  • Har haft mindst 12 måneders arbejde i medlemsperioden
  • Har tjent en løn på mindst 25.365 kr. om måneden
  • Ikke får karantæne i forbindelse med et arbejdsophør

Socialpædagogernes Lønforsikring sikrer dig sammen med dagpengene 80 procent af din hidtidige løn.

Har du været aflønnet med fx otte vederlag (39.126 kr.), får du alt i alt 31.301 kr. Nemlig dagpenge på 20.359 kr. og lønforsikring på 10.942 kr. 

Det er dine samlede vederlag, vi tager med i beregningen. Du kan derfor godt have flere forskellige kontrakter, der fastsætter din aftale om fx plejevederlagets størrelse pr. plejebarn. Har du været lønnet med mindre end seks vederlag eller derunder – og ikke haft anden lønindkomst – kan du desværre ikke få udbetalt lønforsikring. Det skyldes, at dagpengene allerede dækker 90 procent af din hidtidige løn, og reglerne i arbejdsløshedsforsikringsloven hindrer en højere dækning.

Eksempel

Tjener du fx 36.000 kr. pr. måned og bliver ledig, ser regnestykket sådan ud:

  • Dagpenge = 20.359 kr. *
  • Lønforsikring = 8.441 kr.

Samlet vil du få 28.800 kr. pr. måned.

*) Dagpengene kan være forhøjet de første tre måneder, hvis du opfylder nogle specifikke betingelser. Læs mere om forhøjet dagpengesats. Se også, hvordan det evt. påvirker udbetaling af lønforsikring på: Udbetaling af lønforsikring.

Beregningen er et eksempel og gælder, hvis du får en toårig dagpengeret 1. januar 2024 eller senere.

Prøv vores Lønforsikringsberegner
Bliv medlem