Gå til indhold
Socialpædagogernes logo
Mit SL

Jobformidling: Find de rette kandidater

Som medlem af Socialpædagogerne kan du få hjælp med at finde de rette kandidater til vikarstillinger eller fastansættelser. Med et solidt kendskab til det socialpædagogiske arbejdsmarked sikrer jobformidlingens konsulenter i Socialpædagogernes Jobformidling en hurtig og effektiv rekruttering af arbejdskraft.

Der er desværre ingen garanti for, at et jobopslag uden videre leder til en ansættelse – eller den rette ansættelse. Det har forstander Mie Karleby måttet sande en del gange. For som forstander for botilbuddet Kamager, er hun ofte løbet ind i udfordringer, når hun har skullet rekruttere nye socialpædagoger til fastansættelser og vikariater.

For at finde de kandidater, der kan og vil løfte opgaven, har Mie Karleby derfor flere gange indledt et tæt samarbejde med Socialpædagogernes Jobformidling. For de har ofte kunnet sætte hende i forbindelse med ansøgere, der både havde motivationen og fagligheden på plads.

Jobkonsulenter med specialiseret viden om det socialpædagogiske arbejdsområde 

'Jeg er kun interesseret i at ansætte folk, der ønsker at være her og arbejde med udviklingshæmmede med stort støttebehov. Derfor har det været en fordel at arbejde sammen med nogle jobkonsulenter, der ikke er generalister, men som kender vores specifikke arbejdsområde, og ved hvem de skal kigge efter.'

Mie Karleby samarbejder gennemgående med de samme jobkonsulenter, og det giver ifølge forstanderen en tryghed at vide, at det enkelte jobopslag bliver båret videre af kompetente hænder, der i sidste ende kan lede til det rette match.

Med Socialpædagogernes Jobformidling har vi fået flere kandidater at vælge imellem

'Jobformidlingen har været skarpe til at spotte de nyledige, der kunne passe på vores profil, samtidig med at de har været med til at etablere kontakten til de nyuddannede, der ellers også kan være en svær gruppe at få fat i. Det betyder, at vi får et større rekrutteringsgrundlag at vælge ud fra, og det skaffer os i sidste ende de bedst egnede og de mest motiverede kandidater.'

Derfor anbefaler hun også Socialpædagogernes Jobformidling til andre ledere.

SÅDAN FÅR DU HJÆLP AF JOBFORMIDLINGEN

Vi kender de socialpædagogiske arbejdspladser og deres behov, og vi kender de jobsøgende og deres kvalifikationer. Derfor kan vi finde det bedst mulige ansøgerfelt til de ledige vikariater og sikre en hurtig og effektiv rekruttering af arbejdskraft.

Ønsker du at benytte Socialpædagogernes Jobformidling, skal du udfylde en digital formular.
Du finder formularen her

Mie Karleby, forstander på Kamager
'Man skal være helt skarp på, at man giver ordentlig, rigelig og relevant information om stillingen og arbejdspladsen, hvor begge parter til enhver tid har mulighed for at sige ’nej tak’. Det skaber forudsætningen for den bedste rekrutteringsproces.'

Læs mere om Mie Karlebys erfaringer

FIND EN VIKAR, NÅR EN ANSAT SKAL EFTERUDDANNES

Når du giver en ansat muligheden for at tage efter- eller videreuddannelse, kan du reducere udgifterne ved at benytte jobrotation. Når din medarbejder deltager i efter- eller videreuddannelse, kan du ansætte en vikar i jobrotation i perioden.

Du skal betale fuld løn til den ansatte under uddannelsen, og kan søge støtte til finansiering af lønnen til afløseren hos det lokale jobcenter. Socialpædagogerne kan hjælpe med at finde kvalificerede og interesserede vikarer.

Læs mere om jobrotation, og hvordan Socialpædagogerne kan hjælpe din arbejdsplads.

Bliv medlem