Gå til indhold

Rekruttering

'Jobformidlingen hjælper mig tættere på de motiverede kandidater'

Det kan være en udfordring for forstander Mie Karleby at besætte nye stillinger til botilbuddet Kamager, hvor borgerne har et stort støttebehov. Men gennem Socialpædagogernes Jobformidling finder hun de kandidater, der vil - og kan løfte opgaven

9. april 2019

Artikel
Jobsamtale.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Der er desværre ingen garanti for, at et jobopslag uden videre leder til en ansættelse – eller den rette ansættelse. Det har forstander Mie Karleby måttet sande en del gange.  For som forstander for botilbuddet Kamager, er hun ofte løbet ind i udfordringer, når hun har skullet rekruttere nye socialpædagoger til fastansættelser og vikariater.

- Dels har vi ikke fået ansøgninger nok til de enkelte stillinger, da vores beliggenhed gør, at vi er svære at komme til med offentlig transport. Som alle andre ser vi også ansøgninger fra kandidater, der er blevet pålagt at søge stillingen, men som i virkeligheden ikke ønsker den. Og den slags ansættelser er hverken i medarbejderens eller borgernes interesse.

Andre igen er sprunget fra under ansættelsessamtalen, fordi de ikke har forberedt sig ordentligt på, hvad Kamager er for et sted, tilføjer hun. For botilbuddet i Tårnby ved København har en borgergruppe med højt støttebehov, hvor de daglige opgaver også omfatter hjælp til personlig pleje. Og det er, som Mie Karleby udtrykker det, ikke ”høj-status” blandt socialpædagoger.

-Jeg møder ofte holdningen om, at arbejdet med udviklingshæmmede med stort støtte- og plejebehov ikke er det, man blev pædagog for – typisk fra folk, der ikke har arbejdet med området før.   

Kontakten til de rette kandidater
For at finde de kandidater, der kan og vil løfte opgaven har Mie Karleby derfor flere gange indledt et tæt samarbejde med Socialpædagogernes jobformidling. For de har ofte kunnet sætte hende i forbindelse med ansøgere, der både havde motivationen og fagligheden på plads.

 -Jeg er kun interesseret i at ansætte folk, der ønsker at være her og arbejde med udviklingshæmmede med stort støttebehov. Derfor har det været en fordel at arbejde sammen med nogle jobkonsulenter, der ikke er generalister, men som kender vores specifikke arbejdsområde, og ved hvem de skal kigge efter.

Mie Karleby samarbejder gennemgående med de samme jobkonsulenter, og det giver ifølge forstanderen en tryghed at vide, at det enkelte jobopslag bliver båret videre af kompetente hænder, der i sidste ende kan lede til det rette match.

-Jobformidlingen har været skarpe til at spotte de nyledige, der kunne passe på vores profil, samtidig med at de har været med til at etablere kontakten til de nyuddannede, der ellers også kan være en svær gruppe at få fat i. Det betyder, at vi får en større rekrutteringsgrundlag at vælge ud fra, og det skaffer os i sidste ende de bedst egnede og de mest motiverede kandidater.

Derfor anbefaler hun også Socialpædagogernes jobformidling til andre ledere, men understreger at et godt samarbejde også kræver noget af en selv:

-Man skal være helt skarp på, at man giver ordentlig, rigelig og relevant information om stillingen og arbejdspladsen, hvor begge parter til enhver tid har mulighed for at sige ’nej tak’. Det skaber forudsætningen for den bedste rekrutteringsproces. For en ansættelse handler ikke blot om at lukke et hul i en vagtplan, det handler om skabe en god arbejdsplads og det bedst mulige tilbud til vores borgere.  

 

Socialpædagogernes jobformidling

Hjælper ledere med at finde de rette kandidater til vikarstillinger eller fastansættelser. Med et solidt kendskab til det socialpædagogiske arbejdsmarked sikrer jobformidlingens konsulenter en hurtig og effektiv rekruttering af arbejdskraft. 

Læs mere om Socialpædagogernes jobformidling

Bliv medlem