Gå til indhold

St. bededagstillægget forsvinder - se, hvad der kommer i stedet

Store bededagstillægget bortfalder fra maj 2024, men til gengæld får du mere i ferietillæg som udbetales i april næste år

14. maj 2024

Artikel
Dit store bededagstillæg bliver erstattet af et større ferietillæg.

Forfatter: Malene Dreyer

Foto: Colourbox

Er du en af dem, som holder særligt godt øje med lønsedlen, vil du bemærke, at store bededagstillægget er væk på din lønseddel for maj måned. Der er dog ingen grund til bekymring – pengene forsvinder ikke. Store bededagstillægget bliver i stedet erstattet af et højere ferietillæg.

Hvad for et tillæg?

Store bededagstillægget på 0,45 pct.af din årsløn blev indført af Folketinget sidste år som kompensation for, at helligdagen blev afskaffet.

Men fremover vil offentlig ansatte socialpædagoger ikke længere få et store bededagstillæg. Det bortfalder, og til gengæld bliver ferietillægget tilsvarende større og lidt til. Det blev aftalt ved de netop overståede overenskomstforhandlinger 2024.

Større ferietillæg i april 2025

I stedet for store bededagstillægget optjener du nu fra 1. maj 2024 et forhøjet ferietillæg, som kommer til udbetaling næste år med aprillønnen 2025.

Er du ansat i en kommune får du fra 2025 ferietillæg således:
1,48 pct. med aprillønnen og 1 pct. med augustlønnen.

Er du ansat i en region får du fra 2025 ferietillæg således:
1,49 pct. med aprillønnen og 1. pct. med augustlønnen.

(Hvis du er lærer i en kommune, er det forhøjede ferietillæg 1,68 pct. og i en region 1,69 pct.)

Er du ansat i staten, så læs mere her:Ferietillæg på vej (sl.dk)

Lille forbedring

Mens store bededagstillægget var på 0,45 pct. stiger det forhøjede ferietillæg med 0,53 pct. hvis du er ansat i en kommune, 0,54 pct., hvis du er ansat i en region og 0,52 pct., hvis du er ansat i staten, så alt i alt er det en lille forbedring.

Du skal ikke gøre noget aktivt, ferietillægget udbetales automatisk. Hvis du har spørgsmål om ferietillæg, så kontakt din TR eller kreds.

Læs mere om ferietillæg her: Ferietillæg på vej (sl.dk)

Bliv medlem