Gå til indhold

Plejefamilie

Snyd ikke dig selv for råd til ansættelsen

På Landskonferencen for plejefamilier får du tips og gode råd om alt det, der har at gøre med din ansættelse som plejeforælder. Her kan du tyvstarte med tre tips fra sidste konference.

27. februar 2024

Artikel
Design uden navn - 2024-02-21T161008.062.png
Hvordan er reglerne for ferie? Og hvad skal du tænke på, før du underskriver en ny kontrakt? Den slags spørgsmål kan være penge værd, og på Landskonferencen for plejefamilier er der rig mulighed for at få svar. Her får du tre gode råd fra nogle af eksperterne på sidste års landskonference.

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Pressefoto

Hvordan er det nu li-i-i-i-ige reglerne er for din ferie? Hvad skal du tænke på, før du underskriver en ny kontrakt? Og hvad er vigtigt at vide om omkostningsbaserede ydelser? Svaret på den slags spørgsmål kan være penge værd, og på Landskonferencen for plejefamilier er der rig mulighed for at få svar.

Her kan du nemlig tage med på fagforeningsbazar og få tips og gode råd om din ansættelse – bl.a. med fokus på ferie, vederlag og de omkostningsbaserede ydelser.

På sidste års fagforeningsbazar var der meget at hente, og her får du tre gode råd fra nogle af de fagpersoner og eksperter, der stillede op på bazaren:

 1. Du har ret til ferie uden plejebørn
  Socialpædagogernes jurist, Cathrine de Voss, sagde:
  – Hvis der står i din kontrakt, at du skal holde ferie med dine plejebørn, er det ulovligt. Arbejdsdirektoratet udtalte helt tilbage i 2000, at hvis plejeforælderen ikke ønsker at holde ferie sammen med plejebørnene, så har kommunen pligt til at tilvejebringe anden mulighed for at passe plejebørnene, når plejeforælderen holder ferie.

 2. Du har adgang til en pensionsordning hos PKA
  Markedschef i PKA, Louise Krog Larsen, sagde:
  – Som medlem af Socialpædagogerne har du mulighed for tiltræde en pensionsordning hos PKA. Du kan træde ind uden at skulle opgive helbredsoplysninger.

 3. Tænk dig om før du underskriver
  Faglig konsulent i Socialpædagogerne, Sydjylland, Torben Lund sagde:
  – Når du indgår en ny kontrakt, er der en række ting, du skal være opmærksom på og forberede dig godt på. For eksempel skal du på forhånd beslutte dig for, hvor din smertegrænse går lønmæssigt – og drøfte det med kredsen før forhandlingen. Fremsæt så dit krav tydeligt. Det er dit krav over for deres, og man siger ikke ja til det første tilbud, man får.

Hør meget mere på landskonferencen for plejefamilier, som du kan tilmelde dig her.

Tag med til Landskonference for plejefamilier

I 2024 bliver den årlige landskonference afholdt 6. og 7. maj på Hotel Severin. Temaet er traumer og relationsarbejde, og programmet er spækket med relevante, faglige oplæg og kollegialt samvær med familieplejere fra hele landet.

Se program og meld dig til her. (OBS: Landskonferencen er udsolgt, men du kan tilmelde dig til venteliste.)

 

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

 • Billige forsikringer gennem Alka.
 • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
 • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
 • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
 • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
 • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem