Gå til indhold

Podcast

Metoder og tilgange: Livshistorier

For personer med kognitiv funktionsnedsættelse kan det være svært at holde fast i erindringer og viden om, hvor de kommer fra, og hvem de er. Og det kan have store konsekvenser for en persons udvikling. I episoden hører du om hvad livshistorier er, og hvordan man konkret arbejder med dem.

2. februar 2024

Podcast
1128x600 Camilla G - livshistorier.png

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Hvad er din livshistorie?

De fleste af os vil nok pege på vores kærester, familie og jobs som vigtige milepæle i vores liv. Men for personer med kognitiv funktionsnedsættelse såsom personer med udviklingshandicap kan det være svært at holde fast i erindringer og viden om, hvor de kommer fra, og hvem de er.

Følelsen af ”historieløshed” kan have store konsekvenser for en persons udvikling. Det kan føre til mistrivsel og rodløshed. Og samtidig kan det gøre det socialpædagogiske arbejde i forhold til relationsdannelse og pædagogik sværere.

I podcasten hører du om hvad livshistorier er og hvordan man bedst arbejder med dem til målgrupper som for eksempel personer med udviklingshandicap.

BRUG PODCASTEN: Download dette refleksionsværktøj, og brug det som redskab til at arbejde med livshistorier

Sådan lytter du til podcasten:

Medvirkende: Anette Bech, socialpædagog i Landsbyen Sølund - Camilla Grann, Specialpædagogisk konsulent i Landsbyen Sølund

Tilrettelæggelse og produktion: Mads Christian Heede / Kontekst & Lyd

Bliv medlem