Gå til indhold

Fif fra juristen

Husk at få dit Jubilæumsgratiale

Som plejefamilie har du også ret til jubilæumsgratiale for lang og tro tjeneste, hvis du har haft et ansættelsesforhold hos en kommune i 25 år, skriver Socialpædagogernes jurist

20. september 2023

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg
Socialpædagogernes jurist Cathrine de Voss forklarer, hvad du skal gøre, hvis du nærmer dig 25 års ansættelse i en kommune.

Forfatter: Cathrine de Voss

Måske husker du Matadorafsnittet ’Lauras store dag’, hvor kokken Laura belønnes med en medalje for at have tjent familien Varnæs i 25 år.

I dag kræver det 40 års ansættelse for at få dronningens fortjenstmedalje, men i mange af landets kommuner er det muligt at få udbetalt et såkaldt jubliæumsgratiale, når man har været ansat i kommunen i 25 år. Det gælder efter vores opfattelse naturligvis også for en plejefamilie, der har haft et ansættelsesforhold hos den pågældende kommune i 25 år.

Betingelserne for at få udbetalt gratiale er forskelligt fra kommune til kommune, ligesom der også er forskel på størrelsen af gratialet i landets kommuner. Fælles for de lokalt aftalte regler er dog, at man skal ansøge om at få gratialet udbetalt.

Hvis du nærmer dig 25 års ansættelse i en kommune, så kontakt din kreds og forhør dig om muligheden for at få jubilæumsgratiale.

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem