Gå til indhold

Landskonference

Tre tips til din ansættelse fra fagforeningsbasaren

På landskonferencen for familieplejere får deltagerne – ud over faglige vitaminindsprøjtninger – også gode råd til ansættelsen, når der er fagforeningsbasar om fx vederlagsforhandlinger, ferieregler og pension. Få tre konkrete tips fra sidste års landskonference

14. marts 2023

Artikel
20220510_sl_famplejkonf37_1128x600.png
I pauserne på landskonferencen for familieplejere sidder Socialpædagogernes jurist Cathrine De Voss klar til at tjekke din lønseddel for fejl. Sådan et løntjek udløser for mange en ekstra udbetaling. Desuden gør fagforeningsbasaren på konferencen dig klogere på dine vilkår i ansættelsen.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Nils Lund Pedersen

Ferie

’Du har ret til 5 ugers ferie uden børn, og kommunen er forpligtet til at stille aflastning til rådighed. Mange vælger at holde noget af ferien med plejebarnet. I så fald har du ikke ret til en kompensation. Men det er et forhandlingsspørgsmål. Så gør dig selv den tjeneste at spørge, hvad du får for at arbejde, mens du holder ferie, hvor du sparer kommunen for at finde aflastning.’
– Cathrine de Voss, jurist i Socialpædagogerne

Omkostningsdækkede ydelser

’Ifølge KL’s familieplejehånd skal det beløb, man anvender, afspejle aktivitetsniveauet i familien, hvad angår fritid og ferie. Når kommunen bærer et plejebarn ind i jeres familie, skal omkostningsniveauet altså afspejle jer som familie. Rejser I altid på vandreferie i Himalayas bjerge eller går til motocross, er det min vurdering, at I skal tilgodeses økonomisk i forhold til plejebarnet. I skal gøre opmærksom på, hvilken familie I er, og det skal I gøre, før I skriver under på en kontrakt.’
– Torben Simonsen Lund, faglig konsulent i Kreds Sydjylland

Vederlagsforhandling

’Husk at være godt forberedt før en forhandling. Find fx ud af, hvilken vederlagsmodel kommunen bruger. Det vigtige er desuden beskrivelsen af barnets vanskeligheder og støttebehov, kravet til samarbejdet og dine kvalifikationer. Tænk over, hvad dit krav er og drøft det med kredsen før forhandlingen. Og fremsæt så dit krav tydeligt. Det er dit krav over for deres, og man siger ikke ja til det første tilbud, man får.
– Biljana Eva Muncan, faglig konsulent i Kreds Storkøbenhavn

Få flere gode råd på landskonferencen

Du kan få flere råd til din ansættelse på dette års Landskonference for familieplejere – læs mere og tilmeld dig her

Tilmeldingsfristen er 5. april 2023

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem