Gå til indhold

Guide

Sådan bruger du Fagligt Fokus

I Fagligt Fokus – sl.dk/fagligtfokus – sætter vi din socialpædagogiske faglighed i centrum – og giver dig konkrete tip, viden og værktøjer. Her får du et hurtigt indblik i, hvad du kan lade dig inspirere af

3. februar 2023

Artikel
FAGLIGT FOKUS (1128 × 600px).png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

I Fagligt Fokus – sl.dk/fagligtfokus – sætter vi din socialpædagogiske faglighed i centrum – og giver dig konkrete tip, viden og værktøjer. Her får du et hurtigt indblik i, hvad du kan lade dig inspirere af.

Temaer

Hvis du gerne vil fordybe dig i en særlig metode eller et specifikt emne, har vi gjort det lidt lettere for dig ved at samle relevant stof i temaer på Fagligt Fokus. Her finder du både podcast, praksiseksempler, metodebeskrivelser og konkrete værktøjer. Blandt temaerne er seksualitet, autisme, Low Arousal og magt­anvendelser.

Podcast

Over 40 faglige podcast ligger og venter på dine ører. Blandt de nyeste er podcast om hhv. compassion som metode, miljøterapi, kontaktarbejde – og udviklingshæmning og misbrug.

Du finder alle Socialpædagogernes podcast på sl.dk/podcast

Refleksionsværktøjer

Til hvert afsnit af Socialpædagogernes podcast får du et refleksionsværktøj – et dokument med de vigtigste pointer samt spørgsmål til emnet, som kan kickstarte en faglig refleksion og en god snak med dine kolleger.

Du finder refleksionsværktøjerne som link i beskrivelsen af hvert
afsnit af podcasten – og dem finder du på sl.dk/podcast

Kollegaportrætter

Socialpædagogisk faglighed forandrer liv. Men hvordan bruger dine kolleger
deres faglighed i det daglige arbejde, og hvilke faglige refleksioner ligger der bag handlingerne? Det kan du læse om i en række kollegaportrætter, der bl.a. tæller:

Guides

I en række guides har vi samlet de bedste tip til at komme i gang med en konkret metode. Blandt de guides, du finder på Fagligt Fokus, er:

E-læring

Som medlem kan du nu også tage et e-læringsforløb i neuropædagogik – skræddersyet til socialpædagoger. Det foregår 100 pct. online, så tag det, når det passer dig. 

Læs mere på sl.dk/mitsl

Bliv medlem