Gå til indhold

Plejefamilie

Husk din tavshedspligt, når du kontakter forbundet

Plejefamilier er underlagt tavshedspligt om deres plejebørn og plejebarnets biologiske forældre. Det har betydning, når du som plejeforælder er i kontakt med Socialpædagogerne, skriver jurist Cathrine de Voss

30. november 2023

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px.jpg
Er du undtaget fra tavshedspligten, når du kommunikerer med nogen, der også har tavshedspligt? Socialpædagogernes jurist giver svar.

Forfatter: Cathrine de Voss

Plejefamilier er efter straffeloven og forvaltningsloven underlagt tavshedspligt om deres plejebarn og plejebarnets biologiske forældre.

Som plejeforælder er du ikke undtaget fra tavshedspligten, selvom du kommunikerer med nogen, der også har tavshedspligt såsom Socialpædagogerne.

Når du fx har brug for at sende din kontrakt til gennemsyn i din lokale kreds, skal du derfor slette alle personhenførbare oplysninger, inden du sender kontrakten. Personhenførbare oplysninger vil typisk være navn, adresse og cpr.-nummer på både plejebarn og biologiske forældre.

Hvis du er i tvivl om, hvor meget du skal slette, inden du sender oplysninger til din kreds, så kontakt din kreds inden du deler oplysningerne.

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem