Gå til indhold

medlemskab

Kontingentet stiger

Fra januar 2024 stiger fagforeningskontingentet med 26 kr. om måneden. Det gør det for at sikre, at Socialpædagogerne også fremover kan give medlemmerne samme niveau af service og aktiviteter som i dag

30. november 2023

Artikel
Regulering.jpg
Fra januar 2024 stiger fagforeningskontingentet med 26 kr. pr måned

Socialpædagogernes hovedbestyrelse har vedtaget at pristalsregulere kontingentet med 26 kr. De seneste syv år har kontingentet været fastholdt på 2016-niveau og er derfor ikke fulgt med pris- og lønudviklingen. For at Socialpædagogerne også i fremtiden skal kunne give medlemmerne den bedst mulige service, er det derfor nødvendigt at sætte kontingentet op med 26 kr. pr. måned.

Fagforeningskontingent er fradragsberettiget
Kontingent til fagforening og a-kasse kan trækkes fra i skat. Det betyder, at man reelt kun betaler 2/3 af beløbet. Man behøver ikke gøre noget aktivt for at opnå skattefordelen. Socialpædagogerne indberetter automatisk medlemmers kontingent til Skat.

Medlemsfordele
Kontingentkronerne går til at sikre, at medlemmerne altid har en stærk fagforening i ryggen, hvis de skulle få brug for det - fx komme ud for en arbejdsskade eller blive fyret. Medlemmer har bl.a. adgang til den kollektive lønforsikring, som giver tryghed ved ledighed. Socialpædagogerne tilbyder et udbud af faglige aktiviteter, arrangementer og medietilbud samt en række kontante besparelser og rabatter.

Læs mere: Medlemsfordele (sl.dk)

Bliv medlem