Gå til indhold

Medlemstilbud

3 familieplejere: Selvfølgelig skal vi med til landskonferencen igen

Tilmeldingen til årets Landskonference for familieplejere til maj er åben. Hanne, Henrik og Irene har været med flere gange og skal helt sikkert af sted igen. Det er der tre konkrete grunde til.

17. januar 2023

Artikel
Familieplejer.png
Viden om vilkår, faglige vitaminer og gensyn med kolleger fra hele landet. Det er tre gode grunde til at deltage i årets landskonference fortæller tre familieplejere, der har været af sted flere gange og også skal med i år.

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Privat

Sådan tilmelder du dig

Tilmeldingsfristen for landskonferencen for familieplejere er den 5. april 2023. Se hele programmet og tilmeld dig her.

Irene: Det giver mig ny indsigt

Irene Moesgaard og hendes mand er godkendt som akutplejefamilie og har været plejefamilie siden 2019.

De har ét barn i pleje. I år er det tredje gang, hun skal med på landskonferencen.

Hvad var det vigtigste, du tog med dig hjem fra landskonferencen sidste år?

Jeg blev meget inspireret af Christina Abildgaards oplæg om at styrke plejebarnets selvværd. Her var fokus på, hvordan det er at være barn i en plejefamilie – set fra barnets perspektiv. Det skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, så vi kan høre og se det, barnet mærker og føler – men det var alligevel en god påmindelse.

Hvorfor er du sikker på, at du skal af sted igen i år?

Det er helt uundværligt for mig at komme af sted. Jeg glæder mig meget til oplægget om neuropædagogik. Og så er det selvfølgelig hammergodt at møde andre plejefamilier, så vi får snakket på kryds og tværs om, hvordan vilkårene er i andre kommuner og landsdele, hvilket der er stor forskel på. Det giver ny indsigt, jeg kan bruge, når jeg kommer hjem.

Læs også artiklen: Landskonferencen kommer hele vejen rundt om din dagligdag

Hanne: Her oplever jeg, at jeg ikke er alene

Hanne Julie Løkkegaard er plejemor til tre. Hun startede i sin tid som aflastningsfamilie og blev for fire år siden familieplejer på fuldtid. Hun deltager altid på landskonferencen, fordi det er rart at komme ud og møde kolleger, hun ikke ser til dagligt.

Hvad var det vigtigste, du tog med dig hjem fra landskonferencen sidste år?

– Det giver mig en masse at være sammen med ligestillede og drøfte udfordringer med dem. Det giver mig oplevelsen af, at det ikke kun er mig, der står med de problematikker – jeg er ikke ’Palle alene i verden’. Den kollegiale sparring mangler man til hverdag, når man går hjemme 24/7. For mig er det især samarbejdet med de biologiske forældre, der kan udfordre. Og det kan jeg høre, at jeg ikke er alene om.

Hvorfor er du sikker på, at du skal af sted igen i år?

– Fordi det ud over samværet også er nogle spændende dage. Vi har et plejebarn på 16 år, der gerne vil blive boende i efterværn, så det arbejder vi på. Derfor glæder jeg mig især til workshoppen om efterværn. Jeg har allerede 117 spørgsmål oppe i hovedet.

Henrik: Fagforeningsbazaren gav mig noget at tænke over

Henrik Svendsen er plejefar til to og har været familieplejer gennem 14 år. Han har deltaget i landskonferencen fire gange.

Hvad var det vigtigste, du tog med dig hjem fra landskonferencen sidste år?

– Fagforeningsbazaren på sidste års landskonference gav meget at tænke over. Her gik det op for mig, at vi altid skal få vores kontrakter gennemlæst af kredsen, inden vi skriver under på dem, og at der er en masse, vi skal have på plads i kontrakten – fx aflastning, udgifter til cykel, rejser, kørsel osv. For vi har nogle rettigheder, som vi skal huske at få føjet til. Vi kan udvikle børnene, men det er forbundet med nogle udgifter. Og jo bedre klædt på, vi er – fagligt såvel som juridisk – jo bedre kan vi redegøre for vores meninger og tilgange.

Hvorfor er du sikker på, at du skal af sted igen i år?

– Fordi jeg håber, at jeg kan udveksle viden og selv være med til at inspirere andre til at gøre noget for fællesskabet. Vi skal skabe en fælles retning – også fagligt og uddannelsesmæssigt – for at kunne lægge det pres, der skal til for at få ordentlige vilkår. Og så glæder jeg mig til oplægget om familiedynamikker og workshoppen om plejefamiliens biologiske børn. For det kan nogle gange være svært for ens egne børn at forstå, hvorfor vi gør, som vi gør. Det er desuden interessant, hvad vi som plejeforældre selv har med i rygsækken af traumer og oplevelser fra barndommen – jo bedre man kender sig selv, jo bedre kan man agere i situationer.

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med PlusKort.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem