Gå til indhold

Merituddannelse

Vi glæder os til at blive socialpædagoger

Firat Avci og Jeanette Bech er to af de nye studerende på den nyetablerede socialpædagogiske merituddannelse. Begge håber, at uddannelsen vil give dem den faglighed, de savner og gøre dem dygtigere til deres arbejde

6. september 2022

Artikel
Merituddannelse 4 - web.png

Forfatter: Henrik Jensen

Foto: Andreas Bang Kirkegaard

37-årige Firat Avci er glad for sit job som medhjælper på et botilbud i Aarhus Kommune. Han er netop begyndt på den nye socialpædagogiske merituddannelse på VIA.

– Jeg vil gerne fortsætte med at arbejde indenfor specialområdet, så da min leder tilbød mig, at jeg kunne tage den socialpædagogiske merituddannelse, sprang jeg straks til. Jeg vil gerne blive uddannet socialpædagog for at styrke min faglighed, siger han.

I syv år har Firat Avci været ansat som ufaglært medhjælper på Snåstrup Vestergaard Boform, et bo- og aktivitetstilbud til voksne med udviklingshæmning.

– Selvom jeg efterhånden har en del års erfaring, så kan jeg godt mærke, at mine uddannede kolleger har en faglighed, som jeg ikke har. Derfor glæder jeg mig meget til at tage min uddannelse på den nye socialpædagogiske merituddannelse, siger han.

Jeg glæder mig til at blive rigtig uddannet socialpædagog og få den samme faglighed, som mine socialpædagogkolleger på Sølund

Jeanette Bech, meritstuderende

Vil gerne blive dygtigere til mit arbejde

En anden af de nye studerende på den socialpædagogiske merituddannelse på VIA er 46-årige Jeanette Bech. Hun er ansat i en ufaglært stilling på et bosted for voksne udviklingshæmmede i Landsbyen Sølund i Skanderborg Kommune.

– Jeg begynder på merituddannelsen, fordi jeg gerne vil blive dygtigere til mit arbejde. Jeg er glad for at være på Sølund, og jeg vil gerne fortsætte med at arbejde med udviklingshæmmede borgere i fremtiden, siger hun.

Jeanette Bech er uddannet frisør og havde i mange år sin egen frisørsalon, indtil hun for et par år siden valgte at skifte spor og blev ansat som medhjælper på Sølund. Hun er begejstret for den nye specialiserede merituddannelse.

– Jeg glæder mig til at blive rigtig uddannet socialpædagog og få den samme faglighed, som mine socialpædagogkolleger på Sølund, siger hun. 

Har du også overvejet en merituddannelse? Eller kender du en ufaglært kollega, som ville blive en endnu bedre kollega? Læs mere her

Bliv medlem