Gå til indhold

løn

Lønstigning på vej

Hvis du er offentligt ansat, kan du se frem til en lønstigning i oktober. Som led i de seneste overenskomstforhandlinger er der lønstigninger med oktoberlønnen 2022. Se hvad det betyder for dig.

19. september 2022

Artikel
lønløft.gif

Forfatter: Malene Dreyer

Godt 800 kr. ekstra pr. måned kan en gennemsnitslønnet socialpædagog se frem til fra oktober. Lønstigningen er planlagt længe før, nogen kendte den økonomiske situation her i efteråret 2022, men ikke desto mindre er den et kærkomment bidrag til husholdningsbudgettet midt i en tid med prisstigninger og energipriser på himmelflugt.

Kommunalt ansat
Hvis du er ansat i en kommune, vil du få en lønstigning på 2,57 pct. For en gennemsnitslønnet socialpædagog med en løn på 32.546 kr., svarer det til en lønstigning på 836 kr. ekstra på lønsedlen fra oktober måned og frem.

Er du ansat som omsorgs- og pædagogmedhjælper er den gennemsnitlige løn 26.196 kr. pr. måned, hvilke giver en lønstigning på 673 kr. pr. måned.

Regionalt ansat
For ansatte i regionerne er stigningen 1,83 pct. For en gennemsnitslønnet socialpædagog med en løn på kr. 31.543 svarer det til en lønstigning på 577 kr. pr. måned. Er du ansat som omsorgs- og pædagogmedhjælper og tjener 26.283 kr. pr. måned, vil lønstigningen svare til kr. 481 pr. måned.

Lønstigningen vil fremgå af din lønseddel for oktober måned.

Forskellen
Når der er forskel på lønstigningen for de kommunalt og regionalt ansatte, skyldes det to ting. Lønstigningen består af to dele, dels de aftalte generelle lønstigninger ved overenskomstforhandlingerne og dels en stigning fra reguleringsordningen, hvilket samlet set giver lønstigningen i oktober måned.

Der er forskel på både de aftalte generelle lønstigninger og på lønstigningen fra reguleringsordningen i kommuner og regioner. Reguleringsordningen er den mekanisme, som sikrer, at lønudviklingen i den offentlige sektor følges ad med lønudviklingen i den private sektor.

Regionalt ansatte kan dog se frem til at deres løn stiger igen allerede 1. januar 2023 med 0,77 pct.

Se de aktuelle lønsatser på sl.dk

Bliv medlem