Gå til indhold

Fif fra juristen

Kommunen kan ikke sætte loft over vederlag

Nogle kommuner sætter loft over vederlag. Men de kan ikke blande sig i, hvordan en plejefamilie aflønnes af andre kommuner, skriver jurist Cathrine de Voss

17. august 2022

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

I forbindelse med, at vi har gennemgået plejefamiliers kontrakter, er vi blevet opmærksomme på, at nogle kommuner har sat et loft over, hvor meget du som familieplejer må tjene. Det kan være formulereret sådan her: ’Den enkelte familieplejer maksimalt samlet må oppebære 12 vederlag, og plejefamilien maksimalt må oppebære 20 vederlag’.

Det er forbundets opfattelse, at kommunerne ikke har hjemmel til at lave en sådan maksimering af vederlag. Plejefamilier må tage de børn i pleje, som deres plejetilladelse giver mulighed for. Hvordan plejefamilier aflønnes af andre kommuner, kan en kommune ikke blande sig i. Kommunen kan derimod sikre sig, at der det rette match i forhold til de øvrige børn i familien ved at bede om en beskrivelse af disse børn.

Vi anbefaler, at man altid tager den faglige konsulent i sin lokale kreds med på råd, når man forhandler kontrakt med kommunen. Find din kreds her. 

Bliv medlem og få tryghed, netværk og juridisk hjælp

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem