Gå til indhold

Fif fra juristen

Betaler du skat af skattefri ydelser?

På årets landskonference for familieplejere tjekkede forbundets jurist Cathrine de Voss, om der var fejl i familieplejernes lønsedler. Her viste det sig, at en familieplejer angiveligt betalte skat af det såkaldte gavebeløb. Det skal man ikke

1. juni 2022

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Det er alene familieplejerens vederlag, ferietillæg og feriepenge, der er skattepligtige. De omkostningsbestemte ydelser, lommepenge, kørselsgodtgørelse osv. er skattefri ydelser.

Kig derfor på din lønseddel og tjek, om du ved en fejl er blevet beskattet af de skattefri ydelser. Hvis det er tilfældet, skal du rette henvendelse til kommunen og SKAT.

Mere om skat

Generelt er spørgsmål om familieplejere og skat en kompliceret affære, der ikke altid kommer med en facitliste. Men én ting er sikkert: Betaler du skat af den kørselsgodtgørelse, du får for at køre dit plejebarn i specialskole, har du ret til et kørselsfradrag.

Læs mere om skat og kørselsfradrag

Bliv medlem og få tryghed, netværk og juridisk hjælp

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

6 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.
  • Gratis krisehjælp hos Healthcare.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem