Gå til indhold

Job- og karriere

Ledige fra SL-A og BUPL-A er glade for fælles jobdating

Henved 50 ledige pædagoger fra Socialpædagogernes a-kasse og BUPL’s a-kasse var samlet for at høre om jobsøgning på hinandens områder og møde ledere indenfor begge overenskomstområder

28. marts 2022

Artikel
IMG_7332_1128x600.jpg
Hvad kræver det at lave et sporskifte? Det fik ledige svar på, da Socialpædagogernes og BUPL’s a-kasser holdt jobdating.

Forfatter: Ulla Abildtrup

Socialpædagogernes a-kasse og BUPL’s a-kasse har holdt deres første fælles jobmesse med ledige fra begge a-kasser og arbejdsgivere indenfor begge overenskomstområder. På jobmessen fik ledige medlemmer mulighed for at blive klogere på, hvad ledere lægger vægt på, når en pædagog fra almenområdet søger over på det socialpædagogiske område og omvendt. Mødet foregik i Odense, og interessen var så stor, at deltagerlisten var overtegnet.

En af de omkring 50 deltagere var nyuddannede Sabine Lehman Nielsen fra Kværndrup. Hun er medlem af BUPL, men interesseret i et arbejde på det socialpædagogiske område:

– Jeg synes, det er fedt at få lejlighed til at høre om forskellighederne, og lederne virker, som om de giver plads til, at man kan udvikle sig sammen med arbejdspladsen. Så behøver man ikke være så bange for, om man har de helt rigtige kompetencer fra starten, siger Sabine Lehman Nielsen på 26 år.

Kontakt jobvejlederne, hvis du overvejer et sporskifte. Vi står parat til at hjælpe, uanset om du er medlem af den ene eller den anden a-kasse.

Maria Krogh Hesselberg, jobkonsulent i Socialpædagogernes a-kasse

Kan man skifte spor?

61-årige Michael Kromann er uddannet socialpædagog, men er medlem af BUPL og har arbejdet på almenområdet de seneste 12 år, indtil han for nylig blev ledig:

– Det er min erfaring, at bevægelsen fra det ene til det andet kan være svær, fordi de kræver forskellige værktøjskasser, men jeg søger begge områder, siger Michael Kromann.

Flere af lederne lagde da også vægt på, at ansøgere, der vil skifte fra almen til det socialpædagogiske område eller omvendt, bør sætte sig ind i forskellene og være parat til at forklare deres motivation for et skift ved en jobsamtale. De anbefalede fx, at ledige læser op på henholdsvis Serviceloven og Dagtilbudsloven og sætter sig ind i de forskellige arbejdsvilkår som fx natte- og weekendvagter på SL-området.

– Vi ansætter medarbejdere fra begge områder, men man skal have lyst og drive til at lære nyt. Til gengæld forpligter vi os til at give den nødvendige oplæring, sagde Lisbeth Borregaard, tillidsrepræsentant på bo-og beskæftigelsestilbuddet Tornhuset i Odense.

Få job- og karriererådgivning

Socialpædagoger arbejder indenfor et bredt felt af arbejdsområder. Som jobsøgende eller ansat på udkig efter nye veje i din karriere kan du hos Socialpædagogerne få inspiration til, hvordan du kommer videre i dit arbejdsliv. Læs hvordan på sl.dk

Svært at rekruttere

27-årige Amanda Lauridsen er nyuddannet medlem af SL og var kørt fra Vejle for at deltage i jobmessen. Hun syntes, det var interessant at møde institutionsledere, og interessen var gengældt – lederne har nemlig fået sværere ved at rekruttere arbejdskraft:

– Vores opslag på Jobnet giver ikke ret meget mere, og ofte må vi lave genopslag, fortæller Mie Hjæresen, afdelingsleder hos Bo & Aktiv og Viften i Faaborg-Midtfyn Kommune, som har både SL- og BUPL-pædagoger ansat.

Hun har i øjeblikket 2-3 ledige stillinger og hårdt brug for vikarer:

– Jeg synes, initiativet her er super – vi har faktisk lige lavet en aftale med en af deltagerne, som kommer og får en snak om et vikariat hos os, smiler Mie Hjæresen.

Morten Weisz Ejlsmark, konstitueret skoleleder for Landsbyordningen Tre Ege Skolen i Kværndrup, fik også en god snak med en af de ledige:

– Hun har nogle kvalifikationer, som jeg godt kan få brug for, og det er jo fantastisk, for vi oplever mangel på kvalificeret arbejdskraft. BUPL-A har hjulpet mig med en ledig for nylig, men jeg kan se, at vi får brug for flere vikarer, siger Morten Weisz Ejlsmark.

Parat til at hjælpe

Jobkonsulent i Socialpædagogernes a-kasse Maria Krogh Hesselberg havde en sidste opfordring til de ledige medlemmer:

– Kontakt jobvejlederne, hvis du overvejer et sporskifte. Vi står parat til at hjælpe, uanset om du er medlem af den ene eller den anden a-kasse. Vi har et fælles fag, som er delt af overenskomster, og vi kæmper ikke om medlemmerne, men arbejder på tværs og sammen med jobcentret, for at vores medlemmer kommer i arbejde.

Bliv medlem