Gå til indhold

Job- og Karrierevejledning

Jobkonsulenterne gjorde mig mere målrettet

Da Niels Buhl Axelsen besluttede sig for at vinke farvel til sit lederjob, var han nervøs for, om han kunne finde et andet arbejde. Socialpædagogernes Job- og Karriererådgivning hjalp ham på vej med at blive afklaret – og få finpudset CV og ansøgning

15. december 2022

Artikel
Niels Buhl Axelsen - web.png
I forbindelse med et jobskifte fik Niels Buhl Axelsen god hjælp fra Socialpædagogernes Job- og Karriererådgivning i forhold til at blive afklaret - og få finpudset CV og ansøgning.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Ricky John Molloy

Han har været leder i mere end 25 år. Og sad egentlig en stilling, som han var rigtig glad for som leder af en familiebehandlingsenhed i Gribskov. Men et kræftforløb fik 62-årige Niels Buhl Axelsen til at indse, at han havde brug for andet i sit liv end arbejde. Ikke mindst tid til at nyde sit første barnebarn.

– Når man får kræft og ser døden i øjnene, så sætter det ganske enkelt tingene lidt i perspektiv. Så selvom jeg virkelig var glad for mit lederjob og aldrig har haft noget imod at arbejde mange timer, så mærkede jeg behovet for at have mere fritid. Også fordi jeg efter et kemoforløb godt kunne mærke, at jeg nok var noget mere træt end normalt, fortæller han.

Jeg blev skarpere på, hvordan man sætter sin ansøgning op, så man ikke lyver om sin ledererfaring, men samtidig signalerer, at man reelt er interesseret

Niels Buhl Axelsen, anbringelseskonsulent

Stod på brændende platform

Men hvordan søger man job som menig medarbejder, når man har ledelse skrevet ud over hele CV’et? Det var nogle af de tanker, der fyldte hos Niels Buhl Axelsen.

–  Jeg følte, at jeg stod på en brændende platform. Jeg var over 60 år, og jeg turde faktisk ikke rigtig søge job, fordi jeg ikke orkede at ende i en frustrerende proces, hvor man pænt bliver afvist. For hvem vil ansætte en leder som menig medarbejder?

I første omgang kontaktede han ledersektionen i Socialpædagogerne Nordsjælland – og de foreslog ham at tale videre med en af jobkonsulenterne i forbundets Job- og Karriererådgivning.

– Det var en virkelig god proces, hvor jobkonsulenten først spurgte ind til, hvad jeg sigtede efter, og herefter også gav konkrete input til mit CV og min ansøgning, fortæller Niels Buhl Axelsen, som oplevede, at samarbejdet og sparringen med jobkonsulenten var meget professionelt.

– Hun gik tæt på mit CV – men ikke på den der skolelærermåde, hvor der sættes røde streger. Det var mere som et interview, hvor der også hvilede et ansvar på mig. Og fordi, det jo ikke var en, som skulle ansætte mig, følte jeg mig helt tryg.

Man kan altid lære nyt

Selv med mange års erfaring kan man altid lære noget, lyder det fra Niels Buhl Axelsen – og det gjorde han også i samarbejdet med Job- og Karriererådgivningen.

–  Jeg blev skarpere på, hvordan man sætter sin ansøgning op, så man ikke lyver om sin ledererfaring, men samtidig signalerer, at man reelt er interesseret. Jeg blev også mere bevidst og målrettet i forhold til, hvad det var for en type job, jeg havde lyst til at søge, ligesom jeg fik gode råd til, hvad jeg måske skulle slette, og hvad jeg kunne highlighte i min ansøgning.

Efter at have tilpasset ansøgning og CV gik Niels Buhl Axelsen for ca. et år siden i gang med at søge job – og i dag er han faktisk ansat i den allerførste stilling, han søgte.

– Jeg arbejder nu som anbringelseskonsulent i Fredensborg Kommune, hvor jeg bistår socialrådgiverne i anbringelsesprocesserne. Her gør jeg rigtig god brug af både mine erfaringer som leder, men også mine mange års arbejde inden for det specialiserede børneområde og fornemmer, at der er god brug for min viden og min faglighed.

Socialpædagogernes Job- og Karrierevejledning

Har du også lyst til sparring og rådgivning om din karriere?

Prøv Socialpædagogernes gratis Job- og Karriererådgivning

Bliv medlem