Gå til indhold

Rekruttering

Seks gode tips til rekruttering

Hvordan skal stillingsopslaget skrues sammen? Og hvad er vigtigst, når du skal præsentere din arbejdsplads som et attraktivt sted at søge nye udfordringer? I Socialpædagogerne tilbyder virksomhedskonsulent Laura Hoxer Brund sparring og vejledning til ledere

24. oktober 2022

Artikel
Laura 1128x600.png

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Kasper Løjtved

Som virksomhedskonsulent i Socialpædagogerne har Laura Hoxer Brund et tæt samarbejde med socialpædagogiske arbejdspladser landet over. Og det er særligt lederne, hun er i dialog med.

– Jeg tilbyder arbejdspladser sparring på deres rekrutteringsproces. Og det indebærer både sparring og feedback på deres stillingsopslag, og hvordan de bruges i de videre ansættelsessamtaler – men også en åben dialog om de udfordringer, arbejdspladsen oplever, når der er for få ansøgere til de stillinger, der slås op, fortæller hun.

Og selvom det naturligvis spiller en rolle i forhold til antallet af ansøgninger, hvor i landet arbejdspladsen ligger, hvilken målgruppe der arbejdes med, og om der er tale om dag- eller døgnvagter, så er der nogle generelle fif, som går igen. Og dem deler Laura Hoxer Brund ud af her:

1) Stillingsopslaget

Tag gerne dialogen med en af Socialpædagogernes jobkonsulenter i god tid, inden stillingen slås op. I opslaget bør du være opmærksom på, at det ikke er for langt, at jobbet beskrives på en levende og relevant måde – meget gerne med konkrete eksempler på, hvad man skal lave, og hvem I er som team og som arbejdsplads. Ansøgere i dag er ikke så optaget af det organisatoriske, og hvordan I er bygget op – de vil hellere have konkrete bud på de opgaver og den kultur, der venter.

2) Vend blikket indad

Tænk gerne over, at tiderne er skiftet. I dag handler det derfor ikke så meget om, hvad ansøgeren skal kunne give jer – men mere om, hvad I som arbejdsplads kan give ansøgeren. Hvordan skiller I jer ud fra mængden? Hvad gør netop jeres arbejdsplads attraktiv at søge? Hvordan kan I udvikle den medarbejder, der søger job hos jer? Mit råd er derfor, at I vender blikket lidt indad, inden I formulerer et nyt stillingsopslag.

3) Fokus på fagligheden

Når I søger nye medarbejdere, så tænk over, hvad I som arbejdsplads tilbyder i forhold til at sikre eller højne medarbejdernes faglighed. I Socialpædagogernes jobformidling oplever vi en klar tendens til, at ikke mindst yngre socialpædagoger gerne vil vide, hvilke udviklingsmuligheder der er i stillingen. Derfor er det en god idé at være tydelige omkring mulighederne for fx efteruddannelse og kompetenceudvikling.

4) Det fleksible arbejdsliv

Det kan godt afskrække potentielle ansøgere, hvis det i stillingsopslaget fremgår, at man fx skal arbejde hver anden weekend. Overvej derfor, om I skal være åbne overfor mere fleksible arbejdstider og lade det skinne igennem ud fra tanken om, at det ikke nødvendigvis skal være ens for alle, men at arbejdet tilrettelægges ud fra, hvordan det passer medarbejderne bedst.

5) Branding af jeres arbejdsplads

Brug de muligheder, der er for at brande jer selv. Det kan fx være ved at deltage i jobmesser, hvor I direkte kan møde potentielle nye medarbejdere og blive inspireret af andre arbejdspladsers måder at rekruttere på – eller ved at invitere indenfor på jeres arbejdsplads og på den måde vise, hvem I er.

6) Brug os

Husk, at Socialpædagogernes Jobformidling kan være med til at sikre jer en kvalificeret kollega og medarbejder. Vi kender de socialpædagogiske arbejdspladser og deres behov, og vi kender de jobsøgende og deres kvalifikationer. Derfor er vi ofte i stand til at sikre det rette match eller hjælpe jer på rette vej dertil. Læs mere om os på 'Søg en ny medarbejder'.

Få hjælp til rekruttering

Som medlem af Socialpædagogerne kan du få hjælp til at finde de rette kandidater til vikarstillinger eller fastansættelser. Læs om dine muligheder på sl.dk/ledere/jobformidling

Du kan også få inspiration til, hvordan du øger sandsynligheden for det rette match, når du skal i gang med at søge nye medarbejdere. Det kan du læse mere om på sl.dk/ledere/rekruttering-saadan-ansaetter-du-den-rigtige              

Bliv medlem