Gå til indhold

Fif fra juristen

Op eller ned i vederlag – hvad betyder det for lønnen under ferie?

Efter den nye ferielov trådte i kraft i september 2020, er man gået over til at anvende det såkaldte feriedifferenceprincip, når man som ansat går op eller ned i tid. Læs, hvad det betyder for dig

4. november 2022

Artikel
fif_fra_juristen_1128x600px_72dpi.jpg

Forfatter: Cathrine de Voss

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vurderet, at hvis man som familieplejer går op eller ned i vederlag, må det i ferieretlig forstand betragtes som en ændring i arbejdets omfang. Det betyder, at der skal ske feriedifferenceberegning af lønnen under ferie.

Det vil altså sige, at hvis du går op eller ned i vederlag, får det betydning for din løn under ferie. Lønnen beregnes nemlig ud fra det antal vederlag, du fik, da du optjente ferien.

Hvis du f.eks. fik 9 vederlag, da du optjente ferien, skal du også have løn svarende til 9 vederlag, når du afholder ferie, selv om du fx til den tid kun får 7 vederlag. Samme mekanisme gælder også den anden vej.

BLIV MEDLEM OG FÅ TRYGHED, NETVÆRK OG JURIDISK HJÆLP

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem