Gå til indhold

Initiativpuljen

Temadag gav faglighed og fællesskab

Med støtte fra Socialpædagogernes Initiativpulje fik medarbejderne på Morsø Kommunes Bostøtte og dagtilbud en temadag om dramapædagogik. Det gav et nyt, fælles værktøj og mere fællesskab, fortæller botilbudsleder Inge Kappel

1. marts 2021

Artikel
Inge Kappel 2_1128x600.jpg
Som leder vil Inge Kappel gerne have engagerede og initiativrige medarbejdere, og når hun bakker op om deres engagement, vokser det, fortæller hun.

Forfatter: Maria Rørbæk

Botilbudsleder Inge Kappel kan ikke lade være med at smile lidt ved tanken om hende selv på de skrå brædder.

– Jo, altså, det var da en lille smule grænseoverskridende, da jeg fx skulle udvælge en knap og på dramatisk vis fortælle en historie om, hvem der havde gået med knappen, og hvordan knappen var røget af frakken, fortæller hun og fortsætter:

– Men ligesom idrætspædagogik ikke handler om, hvem der kan løbe 10 kilometer på den hurtigste tid, handler dramapædagogik heller ikke om, hvem der kan lave det mest fantastiske skuespil. Det er et socialpædagogisk redskab, der blandt andet kan bruges til at skabe inklusion, netværk og øget selvtillid, siger hun.

Som leder vil jeg jo rigtig gerne have engagerede og initiativrige medarbejdere, og når jeg bakker op om deres engagement.

Inge Kappel, botilbudsleder ved Morsø Kommunes Bostøtte og dagtilbud

I 2019 fik Morsø Kommunes Bostøtte og dagtilbud 10.000 kr. fra Socialpædagogernes Initiativpulje, som blev brugt til en temadag om dramapædagogik.

– Initiativet kom fra en af mine medarbejdere, socialpædagog Lisbeth Hilligsøe, der i modsætning til mig selv har arbejdet rigtig meget med drama og bl.a. skrevet bacheloropgave om dramapædagogik. Da hun spurgte, om vi ikke kunne søge puljen til en temadag om dramapædagogik, sagde jeg med det samme: ’Jo! Det kan vi!’ Som leder vil jeg jo rigtig gerne have engagerede og initiativrige medarbejdere, og når jeg bakker op om deres engagement, vokser det, siger Inge Kappel.

Forestillinger til kulturmødet

Morsø Kommunes Bostøtte- og Dagtilbud havde længe arbejdet meget med idrætspædagogik, men med Lisbeth Hilligsøe i front, var de også begyndt at arbejde med dramapædagogik. Bl.a. med en form for gadeteater under Morsø Kulturmøde.

– Og det har taget endnu mere fart efter den dramapædagogiske temadag, hvor alle 80 medarbejdere fra både bo- og dagtilbud deltog. I 2020 blev Morsø Kulturmøde jo desværre aflyst på grund af corona, og lige nu er 2021 usikker, men fra 2022 er vi helt sikkert klar igen! Vi har blandt meget andet haft en gadeforestilling, hvor nogle af vores borgere var klædt ud som spioner, der kiggede ind ad butiksruderne – og andre var klædt ud som politimænd, der fulgte efter dem. Og så gik de hele vejen ned gennem gågaden. Det er fantastisk, at vi på den måde bliver deltagere i kulturmødet i stedet for bare at være tilskuere, fortæller Inge Kappel.

Har du en idé til dig og andre ledere?

Fra den 4. marts 2021 bliver det igen muligt at tage initiativ med støtte fra Initiativpuljen.

Husk, at du som leder også kan søge Initiativpuljen, hvis du har en god idé, der kommer dig og andre ledere til gavn.

Det kunne fx være, at du og en gruppe ledere ønsker at starte en netværksgruppe på tværs af tilbud.

Det kunne også være, at lederteamet på dit tilbud ønsker et oplæg om, hvordan I kan styrke jeres eget arbejdsmiljø eller om personligt lederskab, som I vil invitere andre lederteams fra andre med til.

Kun fantasien sætter grænser. Du kan maksimalt få 10.000 kroner i støtte fra Initiativpuljen til at gennemføre din idé. Det er nemt og hurtigt at søge puljen. Læs mere om initiativpuljen her.

Morsø Kommunes Bostøtte- og Dagtilbud har deltaget i mange kulturelle begivenheder, blandt andet med gadeteater med spioner.

Temadag skaber fællesskab

På selve temadagen fik medarbejderne både teoretisk viden om, hvordan dramapædagogik kan gøre gavn, og en lang række øvelser, hvor de selv kom ud på gulvet og i spil.

– Det er vigtigt, at medarbejderne på egen krop prøver det, de sætter i gang med borgerne, siger Inge Kappel.

Ud over den faglige gevinst ved, at alle medarbejdere nu har fået et dramapædagogisk redskab i værktøjskassen, lægger hun også vægt på, at temadagen har skabt et større fællesskab. Også på tværs af botilbud og dagtilbud.

– Når man har haft et fælles grin og lavet en dramapædagogisk øvelse sammen, er det bagefter meget nemmere at tage telefonen og ringe for at tale om en faglig problemstilling. Simpelt hen, fordi man kender hinanden bedre.

Bostøtten og dagtilbuddet dækkede selv omkring halvdelen af udgifterne til den dramapædagogiske temadag, hvor de fik besøg af undervisere fra UC Nordjylland i Thisted.

Tag initiativ - også under corona

Selvom corona lige nu forhindrer os i at samles, skal du ikke tøve med at søge Initiativpuljen.

Initiativpuljen støtter også digitale projekter som fx en digital undersøgelse af pausekulturen på arbejdspladsen eller afholdelen af et onlineforedrag. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan også søge støtte til et arrangement med fysisk fremmøde, der først afholdes, når forsamlingsforbuddet bliver hævet.

Bliv medlem