Gå til indhold

Arbejdsmiljø

Danmarks bedste – også under Corona

Den bedste arbejdsplads i Danmark er socialpædagogisk. Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret (JAC) er kåret som bedste danske arbejdsplads. – Jeg er utrolig stolt af, at vi med socialpædagogerne som frontpersonale tager 1. pladsen midt i en pandemi, siger centerleder

18. marts 2021

Artikel
JAC-pris-2021.gif
Selvom corona-pandemien også har sat sit præg på arbejdet på JAC i Gentofte, er arbejdspladsen netop blevet kåret som Danmarks bedste arbejdsplads af Great Place to Work

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Privat

De har prøvet det før – at blive hædret for deres særlige måde at gøre tingene på. Job-, Aktivitets- og Kompetencecenteret JAC er tidligere kåret som både Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads og Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads. Og i år belønnes JAC med to priser af Great Place to Work: Prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads blandt både de offentlige og private arbejdspladser – og prisen som Danmarks bedste offentlige arbejdsplads.

Læs, hvordan JAC i 2020 blev kåret som Europas bedste offentlige arbejdsplads

En af de ting, der kendetegner JAC, og som er en del af forklaringen på de mange priser, er, at ledelsen på JAC har valgt at slippe en stor del af magten og kontrollen for i stedet at sætte de fagprofessionelle fri til at gå foran. Det betyder fx, at medarbejderne selv styrer økonomien, ansætter nye kolleger og laver strategier for organisationen. En model, der skaber stor arbejdsglæde, fortæller socialpædagog på JAC Lone Kirstine Jensen Dahl:

– Jeg elsker at komme ind i et hus, hvor man bliver mødt med tillid og tiltro fra alle sider. For det giver jeg også videre til borgerne. Jeg elsker, at vi har metodefrihed, og at vi alle er med til at lave strategien og arbejder mod det samme mål: at give borgerne et kvalitetstilbud, siger hun.

Stærkt fundament at stå på

At den så godt som ledelsesløse organisering på JAC også har vist sig at fungere under en coronaepidemien, gør centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen stolt:

– Corona har udfordret os på vores kerneværdier som fællesskab og sammenhold, og det har været et hårdt og svært år. Men vi havde et stærkt fundament at stå på med den 90 pct. ledelsesløse metode. Vi har en høj grad af tillid til hinanden, hvor alle tager ansvar, og medarbejderne selv løber med bolden. Det betød, at netop den udfordring, Corona gav os, var vi faktisk allerede klar til. Det har båret os igennem krisen, fortæller centerlederen.

Hør centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen fortælle, hvorfor hun er stærkt drevet af den lederløse organisation:

For at se denne video skal du give tilladelse til de nødvendige cookies.
Giv tilladelse her

Kort om JAC:

JAC er et kompetence- og udviklingscenter, der tilbyder kompetenceudvikling, aktiviteter, beskæftigelse samt fysio- og ergoterapi til borgere med fysiske og psykiske handicap.

JAC har 111 ansatte.

Den ledelsesløse organisering er blevet indført gradvist over de seneste fem år.

Bliv medlem