Gå til indhold

corona

AstraZeneca på pause frem til uge 15

Sundhedsstyrelsen har i dag forlænget pausen for AstraZeneca-vaccinen med tre uger. Hvis du er booket til vaccination, vil din tid blive aflyst indtil videre.

25. marts 2021

Artikel
Corona-test_cb_1128x600.jpg

Forfatter: Malene Dreyer

AstraZeneca-vaccinen er sat på pause i yderligere tre uger, da myndighederne har brug for flere undersøgelser for at be- eller afkræfte, om der er en sammenhæng mellem vaccinen og sjældne alvorligere komplikationer som blodpropper.

Det betyder det for dig
Hvis du som en del af frontpersonalet er indkaldt til AstraZeneca-vaccine, bliver din tid aflyst. Det gælder både, hvis det er første stik eller andet stik, du er booket til. I første omgang bliver du ikke booket til en anden vaccine, men Sundhedsstyrelsen fastholder løftet om, at de 140.000 personer i målgruppe 4, der er blevet lovet AstraZeneca-vaccine, vil blive færdigvaccineret – enten med en godkendt AstraZeneca-vaccine eller med en anden vaccine, hvis AstraZeneca indstilles helt.

Hvad sker der efter uge 15?
Hvad der skal ske, når de tre uger er gået, afhænger af Sundhedsstyrelsens vurderinger.

Et scenarie er, at AstraZeneca-vaccinen genoptages. Det vil medføre en lille forsinkelse i vaccineprogrammet, men vaccinerne kan hurtigt rulles ud.

Et andet scenarie er, at AstraZeneca-vaccinen genoptages til bestemte målgrupper, fx kun ældre som det sker i Finland. Det vil medføre lille forsinkelse af vaccineprogrammet.

Et tredje scenarie er, at AstraZeneca helt udgår af vaccinationsprogrammet, og at danskere i stedet bliver tilbudt vacciner fra andre producenter. Det vil medføre, at milepælene i vaccinekalenderen udskydes ca. to uger, således at alle over 50 år vil have fået første stik ca. 1. juni.

Læs mere hos Sundhedsstyrelsen

Spørgsmål og svar om corona

Få svar på en række spørgsmål om vaccine, test, arbejde under corona og meget mere:

Spørgsmål og svar om corona 

Bliv medlem