Gå til indhold

Initiativpuljen

I dialog med politikerne

Med Socialpædagogernes Initiativpulje kan medlemmer søge om op til 10.000 kr. til et fagligt eller socialt initiativ. TR'er i Guldborgsund Kommune har fx arrangeret dialogmøder med lokalpolitikere om socialpædagogers arbejde og udfordringer

15. februar 2021

Artikel
trnetvaerk_1128x600.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Privat

Da forbundet lancerede Initiativpuljen, lå det lige for, hvad TR og FTR i Guldborgsund Kommune Ulla Houldcroft og de otte andre tillidsrepræsentanter i hendes TR-netværk gerne ville tage initiativ til: dialogmøder med lokalpolitikere.

– Vi ville netop gerne fortælle dem, at ’vi er socialpædagogerne’  fortælle dem om vores arbejde, vores udfordringer og ønsker for fremtiden, siger hun.

Resultatet blev et dialogmøde med lokalpolitikere i efteråret 2019, der blev så stor en succes, at mødet netop er blevet gentaget – med dobbelt så mange politikere på tværs af flere politiske udvalg.

Har givet nye handlemuligheder

– Politikerne har jo begrænset viden om vores arbejde. De hørte, at vi faktisk har visioner for socialpædagoger og de socialpædagogiske arbejdspladser og kan byde ind med  løsninger på de udfordringer, vi møder. Jeg mener, det er utrolig vigtigt, at vi på den måde synliggør os selv lokalt og inviterer os ind i det politiske maskinrum. Og det er lykkedes, siger hun.

På den måde har Initiativpuljen givet tillidsrepræsentanter – og medlemmer i øvrigt – nogle helt nye handlemuligheder,  mener Ulla Houldcroft – ligesom det har synliggjort forbundets arbejde.

Tag initiativ - også under corona

Selvom corona lige nu forhindrer os i at samles, skal du ikke tøve med at søge Initiativpuljen. Initiativpuljen støtter også digitale projekter som fx en digital undersøgelse af pausekulturen på arbejdspladsen eller afholdelen af et onlineforedrag.

Du kan også søge støtte til et arrangement med fysisk fremmøde, der først afholdes, når forsamlingsforbuddet bliver hævet.

Vil du have 10.000 kr.?

Fra den 4. marts 2021 er det igen muligt at tage initiativ med støtte fra Initiativpuljen.

Måske ønsker du at forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads? Måske har I brug for ny, faglig inspiration på arbejdspladsen? Eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan maksimalt få 10.000 kroner i støtte fra Initiativpuljen til at gennemføre din idé. Der er løbende ansøgningsfrister. Læs mere her.

Bliv medlem