Gå til indhold

Springet

Efter tredje afslag lykkedes det

Der skulle tre ansøgninger til, før det lykkedes Sabine Mikkelsen at få hul igennem til drømmejobbet som familie terapeut. 'Tøv endelig ikke med at søge de job, der ikke ligner de gængse socialpædagogiske stillinger', lyder et af hendes råd

3. februar 2021

Artikel
SL-Sabine-Springet-Jan21-SK02_1128x600.jpg
Efter flere år på døgninstitutioner for børn og unge arbejder Sabine Mikkelsen i dag som familieterapeut. Et job, der giver hende større metodefrihed og bedre arbejdsvilkår.

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Foto: Søren Kjeldgaard

Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?

Siden studiet har jeg arbejdet med anbragte børn, unge og deres familier på døgn- og behandlingsinstitutioner. Et år efter uddannelsen fik jeg mulighed for at være med i opstarten af en ny behandlingsinstitution for kriminalitetstruede unge med misbrugsproblemer og udadreagerende adfærd baseret på manual- og evidensbaserede behandlingsmetoder. Her fik jeg terapeutisk efteruddannelse, som gjorde mig analytisk på et helt andet niveau. Langsomt blev jeg dog relationelt drænet, for det var til tider ’tungt’ at motivere de meget behandlingskrævende unge til at følge behandlingen. Samtidig blev jeg mere optaget af familie­behandlingsdelen og arbejdet med at støtte forældre i at være aktive medspillere i forandringen af det negative samspil mellem dem og deres børn.

Hvornår traf du din beslutning?

Da jeg i 2016 så et stillingsopslag som familieterapeut i Aarhus Kommune. En stilling, der ikke ligger ligefor at søge, når man er forholdsvis ung socialpædagog, fordi man er oppe imod fagligt stærke profiler. Men mit faglige fundament og min interesse motiverede mig. Jeg tænkte: ’Du beskæftiger dig allerede med terapi og behandling af unge. Det kan du godt det her!’

Mødte du udfordringer på vejen?

Ja, for jeg fik den ikke. Hverken første eller anden gang. Men jeg gav ikke op, og så lykkedes det endelig! Efter tredje afslag to år senere fik jeg en invitation til endnu en samtale på en anden afdeling, hvor jeg blev tilbudt en tilsvarende stilling. ’Hvor har det været godt, at du insisterede,’ sagde nogle af mine nye kolleger. De fik sig i hvert fald også en kollega, der virkelig ville det!

Hvad er det bedste ved dit spring?

At jeg nu arbejder med familier med børn i alderen 3-18 år. Jeg nyder at have fået min metodefrihed tilbage, og at jeg sammen med familierne skræddersyer et behandlingsforløb, som passer netop til dem. Det er en fantastisk fornemmelse at være katalysator på forløbet frem for de skarpt teamopdelte behandlingsopgaver, jeg tidligere arbejdede med. Derudover har jeg fået bedre arbejdstider og vilkår.

Hvad har været den største øjenåbner?

At langt de fleste familier, jeg møder i mit arbejde, er meget samarbejdsvillige i forhold til, hvad jeg har oplevet førhen. Jeg føler mig hele tiden fagligt udfordret, da opgaverne spænder meget bredt. Og så er mit liv ikke længere styret af en 12-ugers arbejdsplan. Jeg tilrettelægger selv mit arbejde.

Hvad er dit råd til andre?

Grib chancen, eller opsøg selv udfordringen – den kommer ikke nødvendigvis af sig selv. Søg ud over de gængse socialpædagogiske jobopslag, og tøv ikke med at gå efter de job. Hvis du får et eller flere afslag, så giv endelig ikke op, hvis du virkelig er passioneret. Få taget den efteruddannelse, hvis det er det, som kræves for at få dit drømmejob på sigt.

Få hjælp til job- og karriererådgivning

Måske oplever du det som en udfordring at drøfte spørgsmål med andre om din nuværende jobsituation, og hvad du gerne vil med dit arbejdsliv fremover?

Socialpædagogernes Job og karriere giver dig muligheden for at få en fortrolig dialog med forbundets job og karriereteam. Dine ønsker om job og karriere vil være centrum for en coachende samtale - og du kan også få gode tips til den gode ansøgning, det skarpe CV - og jobsamtalen.

Kontakt Job og karriere:

  • Mandag ml. kl. 14-17 på telefon 7248 6060 
  • Andre dage: Passer mandag ml. 14-17 dig ikke, kan du ringe på 7248 6000, så finder vi et andet tidspunkt til dig.

Læs mere på sl.dk/job-og-karriere

CV

Sabine Mikkelsen
35 år

2018

Familieterapeut hos Familiebehandlingen, Børnecentret, Aarhus Kommune

2017

Efteruddannelse i Aggression Replacement Training (ART)

2016

Efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi (KAT)

2012

Efteruddannelse i multisystemisk terapi (MST)

2012

Socialpædagog på Multifunc Midtjylland, en regional behandlingsinstitution for kriminalitetstruede og domsanbragte børn og unge

2008-2015

Vikar Døgncentret, Livsværk

2011

Pædagoguddannelsen, Peter Sabroe, Aarhus

Bliv medlem