Gå til indhold

Familieplejere

Næstformand: Vi står klar til at hjælpe

Det nye år starter i coronaens tegn, og det kan skabe bekymringer for familieplejerne. Et nyt regelsæt giver nu igen mulighed for samvær på nye måder, og Socialpædagogernes 10 kredse står klar til at hjælpe, hvis der opstår udfordringer med kommunen, skriver forbundsformand Verne Pedersen

12. januar 2021

Artikel
verne-pedersen-foto-robert-wengler.jpg

Forfattere: Verne Pedersen og forbundsnæstformand

Foto: Robert Wengler

Det nye år er begyndt med en fortsat nedlukning af store dele af vores samfund. Jeg ved fra forårets nedlukning, at det trak store tærskler på jer. Børn var hjemme fra dagsinstitutioner og skoler, aflastning var stoppet, og I var på arbejde 24/7.

Mange af jer oplevede stress, og så havde I bekymringer for jeres plejebørns trivsel, når de var isolerede hjemme. Særlig omkring deres faglige udvikling i forhold til skolen udtrykte I bekymring. Nu er hjemmeskole og meget hjemmetid igen en realitet, og jeg ved, at I gør alt, hvad der står i jeres magt for at sikre jeres plejebørn den bedste og mest trygge hverdag inden for hjemmets fire vægge.

Også samvær giver nu som dengang anledning til bekymring for nogle af jer. Når der er sårbare i familien, eller samværet er med forældre, som har svært ved at passe på sig selv, så har det været særlig bekymring for jer. Og vi skal passe både på jer, jeres børn og plejebørn.

Regelsættet, som blev vedtaget lige inden jul, giver igen mulighed for at lave samvær på andre måder bl.a. digitalt, og det er det, som kommunerne skal anvende nu. Det er deres forpligtelse.

Socialpædagogernes 10 kredse sidder klar, hvis I oplever, at kommunerne ikke laver en ordentlig ramme om samvær. Og så vil jeg anbefale jer om løbende at orientere jer i Spørgsmål og Svar om corona på vores hjemmeside.

Jeg vil slutte af med at ønske et rigtig godt nytår. I gør en kæmpe indsats og det sørger vi for at gøre opmærksom på alle steder, vi kommer.

Bliv medlem