Gå til indhold

Medlemstilbud

Susanne fik 10.000 kroner efter løntjek

Familieplejer Susanne Lybech var nær gået glip af 10.000 kroner. Socialpædagogerne kan også hjælpe dig med at tjekke lønsedlen, så du får, hvad du er berettiget til.

7. oktober 2020

Artikel
beskåret-Susanne-Løntjek.jpg
Jeg vil helt klart anbefale andre familieplejere at få lavet et løntjek hos Socialpædagogerne, siger familieplejer Susanne Lybech, efter at et løntjek hos kredsen havde afsløret fejl i hendes løn.

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Privat

– Jeg vil helt klart anbefale andre familieplejere at få lavet et løntjek hos Socialpædagogerne. Det ville virkelig have været ærgerligt, hvis jeg ikke selv havde fået de penge, jeg var berettiget til.

Sådan lyder det fra familieplejer Susanne Lybech, der for nylig fik tjekket sine lønsedler hos Socialpædagogerne i Kreds Nordjylland. Det viste sig, at hun i to måneder ikke havde fået udbetalt kost og logi for det ene plejebarn – og at hun derved var gået glip af 10.050 kroner.

– Og det er jo ret mange penge, for der skal jo ikke betales skat af dem, siger hun.

Kontakt kredsen
Fejlen var svær at opdage, for der stod på lønsedlen, at Susanne Lybech havde fået kost og logi – det var bare ikke med i udbetalingen.

– Det skyldtes en teknisk fejl i computersystemet, og kommunen udbetalte med det samme pengene, da fejlen blev opdaget – men tænk, hvis jeg ikke var blevet opmærksom på det, siger hun.

Socialpædagogerne anbefaler, at du som plejefamilie giver din lønseddel et nærmere eftersyn og tjekker, at du får det, der er aftalt. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din kreds, der også kan hjælpe dig med at rejse krav over for kommunen, hvis der er fejl i udbetalingen af løn/vederlag.

Læs mere om løntjek her 

ER DU FAMILIEPLEJER - OG VIL DU GERNE VÆRE DEL AF ET FAGLIGT FÆLLESSKAB?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem