Gå til indhold

Løn

Løntjek skaffede Klaus 25.000 kroner

Efter flere års arbejde i socialpsykiatrien opdagede Klaus Høeg via sin tillidsmand, at han gennem store dele af sin ansættelse var gået glip af to løntillæg. En indsigt, der gjorde ham 25.000 kroner rigere

9. november 2018

Artikel
Lontjek_1128x600.jpg

Forfatter: Jakob Ravn Fjordbo

Efter to års anciennitet skal du have et løntillæg’.

Det var tilfældigt, at Klaus Høeg fra Hedensted overhørte den sætning i en samtale mellem sin tillidsmand og en anden kollega for et par år siden. Men han studsede over budskabet den dag på arbejdet.

For rettigheden, som også gjaldt for ham, var han hverken blevet informeret om i forbindelse med sin ansættelse eller sidenhen.

Derfor spurgte han sin tillidsmand nærmere ind til, hvilke løntillæg han egentlig havde krav på som socialpsykiatrisk medarbejder i Hedensted Kommune. Og det stod hurtigt klart, at det ikke kun var anciennitetstillægget, han var gået glip af. For siden sin tiltrædelse seks år tidligere havde han også været berettiget til en beklædnings-godtgørelse for det slid, han udsætter sit tøj for under arbejdet.

– Det kom egentlig bag på mig, at der var to centrale tillæg, jeg var gået glip af. Og det undrede mig oprigtigt, at jeg ikke var blevet informeret om det, dengang jeg tiltrådte min stilling.

Tjek din lønseddel

I disse uger sætter Socialpædagogerne - i samarbejde med en række andre forbund - fokus på løn i form af en større "OK-Løntjek-kampagne".

Er du i tvivl om, hvor vidt du får det rette i løn? Så kontakt din tillidsmand - eller din kreds for at få hjælp til et løntjek.

Du kan også selv tjekke din lønseddel via Socialpædagogernes lønberegner

Efter Klaus Høgh havde fået de nødvendige papirer fra sin tillidsmand til at dokumentere sine rettigheder, tog han derfor kontakt til lønafdelingen i Hedensted Kommune, der behandlede sagen, og få måneder senere tikkede der 25.000 kroner ind på hans konto.

Pengene for de mange tabte tillæg var en god tidlig julegave, siger Klaus Høgh, men for ham handler det om mere end det præcise beløb:

-Korrekt løn er en principiel sag for mig. Man skal have det, man skal have, og det er rart, at jeg som medarbejder ved præcis, hvad der er baggrunden for min lønudbetaling, siger han.

Derfor er Klaus Høgh i dag opmærksom på at tage kontakt til sin tillidsmand, når der er poster på lønseddellen, der undrer ham, og han opfordrer andre til at gøre det samme.

-Der kan jo tydeligvis ske fejl i lønsystemerne, og du og din tillidsmand er i samme båd, så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, hvis der er noget, du er i tvivl om.

I tvivl om du får det rette i løn? Kontakt din tillidsmand eller kreds for at få hjælp til et løntjek. Du kan også selv tjekke din lønseddel via denne guide. 

Læs mere om tillidsrepræsentantens rolle i det konkrete forløb i artiklen Eiks tip om løntjek skaffede kollegaen 25.00 kroner. 

Bliv medlem