Gå til indhold

Synlige tillidsrepræsentanter

Der er stor tillid mellem os

Som tillidsrepræsentant er Michell optaget af at lytte til sine kollegaer, så de fx kan være sammen om at lave et rigtigt fedt fagligt arrangement. For Julie har det stor værdi, at hun kan få hjælp med mindre problemer. Og det gør også, at hun ikke vil tøve med at ringe, hvis hun en dag får større problemer

22. september 2020

Artikel
Michell_Sofa_1_HIGH.jpg
Michell Varenholt Nejad (tv), 26 år, og Julie Elkjær Jensen, 32 år, er begge socialpædagoger på Bofællesskaberne Inge og Sofie Marie i Ringsted, hvor Michell også er tillidsrepræsentant for ca. 60 medlemmer.

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Ricky John Molloy

Michell Varhenholt Nejad og Julie Elkjær Jensen er socialpædagoger på samme arbejdsplads. Her i artiklen fortæller de, hvordan de bruger hinanden som henholdsvis kollega og tillidsrepræsentant. 

Michell:
Som tillidsrepræsentant har jeg hjulpet Julie med forskellige praktiske ting som fx spørgsmål om arbejdstidsreglerne.

Julie:
Jeg forstod slet ikke noget af den nye ferielov og alt det der med indefrosne midler, men så forklarede Michell mig det. Helt nede på jorden.

Michell:
Julie er en tillidsvækkende person, som man får lyst til at åbne sig over for, og jeg sparrer meget med hende om min rolle som tillidsrepræsentant. Hvad kan jeg fx gøre for at blive mere synlig?

Julie:
Michell er vores TR, så det er selvfølgelig vigtigt, at vi har tillid til hende. Men jeg føler også, at hun har tillid til os. Hun lytter på os og inddrager os, så vi fx kan være sammen om at lave et rigtigt fedt fagligt arrangement.

Michell:
Jeg var i tvivl, om det var en god idé at hænge et billede af mig selv op på opslagstavlerne, så folk kan se, hvem der er deres TR. Og da sagde Julie at ja, det vil virke godt.

Julie:
Når Michell er så tydelig om, hvordan og hvornår man kan kontakte hende, bliver det helt naturligt at række ud efter hende. Og hun virker altid meget hjælpsom, engageret og fuld af energi.

Michell:
Jeg kan ikke forvente, at alle andre er lige så interesserede i fagpolitik, som jeg selv er. Så det er meget vigtigt at få input fra medlemmerne om det, de ønsker af fagforeningen – og i Julies tilfælde handler det meget om pædagogfaglige aktiviteter.

Julie:
Det var fedt og fagligt relevant, da Michell arrangerede et foredrag med Peter Thybo om bl.a. neuropædagogik.

Michell:
Jeg ved, at jeg kan regne med Julies opbakning, hvis jeg laver et arrangement.

Julie:
De faglige arrangementer er med til at skabe sammenhold, og jeg kunne sagtens finde på at komme, selv om emnet ikke lige interesserede mig. Som medlem skal man også bakke sin tillidsrepræsentant op. 

Michell:
Julie vil ikke træde folk over tæerne, så hun kommer ikke bare af sig selv og siger, at du burde gøre noget anderledes. Men hvis du beder om konstruktiv kritik, svarer hun ærligt. Og hun ville fx sige, hvis hun mente, at jeg havde lavet en dårlig forhandling.

Julie:
Når jeg får hjælp til små problemer, er jeg sikker på, at Michell også vil være der, hvis jeg en dag får store problemer. Og jeg vil ikke tøve et sekund med at ringe.

TR SYNLIGHEDSKAMPAGNE

I fagbevægelsen går vi sammen om at sætte særligt fokus på tillidsrepræsentanten (TR) i perioden 28. september til 11. oktober 2020.

Kampagnen skal sikre, at flere medlemmer lærer deres TR at kende og får et større kendskab til, i hvilke situationer TR kan hjælpe.

MELD DIG IND

Som medlem hos Socialpædagogerne får du økonomisk tryghed, og du bliver en del af et stort fagligt fællesskab, der kæmper for at sikre gode løn- og ansættelsesvilkår for dig og dine kollegaer.
Meld dig ind nu: Ja, tak. Giv mig tryghed

Michell Varenholt Nejad, 26 år. Socialpædagog - og tillidsrepræsentant for ca. 60 medlemmer på Bofællesskaberne Inge og Sofie Marie i Ringsted

Julie Elkjær Jensen, 32 år. Socialpædagog på Bofællesskaberne Inge og Sofie Marie i Ringsted, hvor hun har haft Michell som TR i de seneste to år.

Bliv medlem