Gå til indhold

#socialpædagog

Jeg elsker mit job som plejemor

Berit Albiniussen er selv vokset op i en familie med plejebørn - og den indsigt bruger hun idag, hvor hun på 20. år arbejder som plejemor

5. august 2020

Artikel
BeritAlbiniussen.jpg

Forfatter: Runa Adriane Larsen

Foto: Privat

Jeg hedder Berit Albiniussen, og jeg har været plejemor gennem 20 år. Og jeg elsker det. I dagens Danmark ser vi flere og flere forskellige familieformer. Sammenbragte familier, familier med to forældre af samme køn, enlige fædre eller solomødre med donorbørn. Den mangfoldighed, synes jeg, at der bør være plads til blandt plejefamilier.

Jeg oplever, at mange tænker, at man ikke kan være plejefamilie, når man er enlig. Det, synes jeg, er ærgerligt. I mine øjne er der flere fordele ved at være enlig plejeforælder. Fx at barnet kun skal forholde sig til én voksen. Og at barnet har min fulde opmærksomhed.

Jeg elsker at have plejebørn, og faktisk er jeg andengenerationsplejemor, hvis man kan kalde det det. Jeg er nemlig selv vokset op i en familie med plejebørn, da min mor og stedfar også var plejeforældre. Det har givet mig en særlig indsigt, som jeg i dag selv kan bruge som plejeforælder.

ER DU FAMILIEPLEJER - OG VIL DU GERNE VÆRE DEL AF ET FAGLIGT FÆLLESSKAB?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem