Gå til indhold

Webinar

Styrk jeres TRIO til tiden efter corona

På et webinar målrettet ledere og tillidsvalgte på socialpædagogiske arbejdspladser giver to psykologer viden og gode råd til, hvordan man som TRIO kan håndtere de udfordringer og potentielle konflikter, der kan opstå efter en lang coronakrise

29. juni 2020

Artikel
Tina.jpg
På et gratis webinar målrettet ledere og tillidsvalgte giver to psykologer fra PPclinic, Helle Folden Dybdahl og Mathias Rolskov Jakobsen, gode råd og værktøjer til tiden efter corona.

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

I måneder har der været fuld fokus på at få hverdagen til at fungere bedst muligt - med nye retningslinjer og procedurer. Corona har vendt op og ned på arbejdslivet for de fleste - og som leder har du formentlig oplevet, at du har skullet gøre stort set alt på helt nye måder.

Nu er hverdagen så småt ved at ligne sig selv igen. Men det betyder ikke, at alt er, som det plejer. Faktisk er det netop nu - ovenpå en akut krisesituation - at vi skal være opmærksomme på, at den mentale udmattelse kan melde sig. Sådan lyder det fra chefpsykolog i PPclinic Helle Folden Dybdahl:

– Vi er en tid, hvor alle følelser ligesom får en tak ekstra. Det skyldes ikke mindst, at alle på arbejdspladsen har brugt rigtig meget energi på at håndtere en helt ny og ukendt situation - og i kølvandet på det, er der måske ikke så stort et mentalt overskud. Derfor er der en øget risiko for, at der opstår alle mulige små og store konflikter i disse måneder, siger hun.

De små ting fylder
For at klæde både dig som leder - men også dine vigtige samarbejdspartnere i TRIO’en - bedst muligt på til at kunne forebygge post-corona konflikter, tilbyder Socialpædagogerne nu i samarbejde med PPclinic et gratis webinar for TRIO’en. Her kan leder, TR og AMR i fællesskab få viden og værktøjer fra to psykologer - Mathias Rolskov Jakobsen og Helle Folden Dybdahl - om det det psykiske og sociale arbejdsmiljø efter corona.

Læs mere om TRIO-webinaret

– Selvom ingen længere kan tale om en akut krise, så kan vi forvente reaktioner langt frem i tiden, som man er nødt til at forholde sig til som leder - og som TR og AMR. Og folk reagerer meget forskelligt. Nogle synes måske, at det hele har været lidt overdrevet, og ’kan vi nu ikke bare få lov til at passe vores arbejde’, mens andre reelt har oplevet angst og usikkerhed under corona, siger Helle Folden Dybdahl og tilføjer, at det efter en krisesituation som corona typisk vil være de små ting i hverdagen, der pludselig fylder meget:

– Nogle af de ting, vi normalt kun bliver småirriterede over i hverdagen, kommer måske til at fylde ekstra meget nu. Ting som fx irritationen over, hvem der nu tømmer opvaskemaskinen på arbejdspladsen kan pludselig fylde uhensigtsmæssigt meget. Og grundlæggende handler det jo om, at alle føler, der er meget, der skal indhentes - og at de har brug for tydelige og overskuelige retningslinjer.

Genskab følelsen af kontrol
For ledere vil der i høj grad været et øget behov for at genfinde følelsen af kontrol, lyder det fra Helle Folden Dybdahl:

– På webinaret vil vi give deltagerne nogle strategier til, hvordan man opnår følelsen af at have kontrol - altså hvordan man genskaber man en hverdag, hvor man igen oplever, at man har kontrol over situationen. For selvom situationen jo lige nu er rolig, må vi jo erkende, at ingen ved, hvad der sker henover efteråret. Derfor er det nu, TRIO’en skal rustes til at afhjælpe, at kollegerne går rundt og føler sig usikre og utrygge.

Her kan du tilmelde dig webinaret:

Kort om TRIO-webinaret

Udbytte af webinaret: Gennem 1,5 times interaktiv undervisning og sparring, faciliteret af erfarne psykologer fra PPclinic, vil ledere og tillidsvalgte få: 

  • Forskningsbaseret viden om - og forståelse af egne og andres reaktionsmønstre
  • Konkrete værktøjer til at forebygge stress, angst og sociale konflikter
  • Fleksible strategier til at genvinde kontrol og fastholde fokus og motivation

Målgruppe: TRIOer - tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og ledere. Vi opfordrer til, at man deltager som TRIO, men er ens TR, AMR eller leder forhindret i at deltage i webinaret, kan man tilmelde sig alene som TR, AMR eller leder.

Bliv medlem