Gå til indhold

Kommentar

Faglighed i nye rammer

Fantastisk at se, hvordan socialpædagoger med stærk faglighed og etik i bagagen har fundet løsninger, så ingen har skullet undvære støtte og faglighed, lyder det fra forbundsnæstformand Marie Sonne

13. maj 2020

Artikel
Marie Sonne.jpg

Forfattere: Marie Sonne og forbundsnæstformand

Foto: Ricky John Molloy

Mens jeg skriver dette, kører Danmark stadig på lavt blus. Gaderne er øde, ens kalender er tom eller omdannet til Skype, og mange ting i ens liv er bare anderledes på grund af den coronavirus, som i mange uger har holdt store dele af skolesektoren og erhvervslivet lukket.

Men ikke for os. Socialpædagoger har stået i første geled i kritiske funktioner – ligesom blandt andre lægerne og sygeplejerskerne – og har arbejdet gennem hele perioden. Det har været intet mindre end fantastisk at se, hvordan I med stærk faglighed og etik i bagagen har tænkt ud af boksen og fundet løsninger, så ingen har skullet undvære støtte og faglighed. Og for mange af jer endda under vilkår, som er markant anderledes end dem, I er vant til.

Men nu åbnes landet langsomt op igen. I skal i gang med at bygge en ny hverdag op for borgere i udsatte positioner. Dét kommer til – igen – at kræve en ekstra indsats af jer. Derfor appellerer vi til landets politikere: Husk, at der er meget arbejde, der nu skal indhentes – oven i den enorme og helt ekstraordinære indsats, alle har ydet de seneste to måneder. Husk at kompensere kommunerne og regionerne økonomisk, så regningen ikke ryger direkte til jer offentligt ansatte og de borgere, som har allermest brug for støtte.

’Uanset hvor meget man lukker ned, så er der altid behov for socialpædagoger til at skabe muligheder for udsatte mennesker.’

Og så vil jeg slutte af med at huske jer på, at dette også er en erfaring fra coronatiden: at uanset hvor meget man lukker ned, så er der altid behov for socialpædagoger til at skabe muligheder for udsatte mennesker.

Bliv medlem