Gå til indhold

Coronavirus

Forbundsformand: I er uundværlige

Socialpædagoger over hele landet fortjener det største skulderklap. I en tid, hvor corona har forandret vores hverdag, formår I at finde løsninger på de nye udfordringer, lyder det fra forbundsformand Benny Andersen

8. april 2020

Artikel
Benny_6_HIGH_Farve.jpg

Forfattere: Benny Andersen og forbundsformand

Foto: Ricky John Molloy

I mere end en måned har vi nu befundet os i en helt ekstraordinær situation. Og i skrivende stund vides ikke, hvornår coronakrisen for alvor slipper sit greb om Danmark. Bag os ligger nu knap fem uger, hvor det meste af landet har været lukket ned – men hvor langt størstedelen af jer og jeres kolleger fortsat har passet jeres arbejde og været med til at holde livsvigtige funktioner i samfundet kørende.

Og jeg er dybt imponeret over, hvordan I fra start har fået tingene til at fungere derude. På trods af at I har måttet vinke farvel til alle de rutiner, I kender, finder I løsninger på de nye udfordringer. Med masser af handlekraft, gåpåmod, fleksibilitet og initiativ.

Jeg ved, der har været udfordringer med at skaffe værnemidler, med at blive testet – og med at få vagtplanerne til at gå op. Flere af jer har også oplevet, at I pludselig skal arbejde med andre områder end normalt. Og mange steder har I måttet undvære gode kolleger.

Derfor er jeg så stolt over at opleve, hvordan I alle er gået konstruktivt til opgaven med at få tingene til at hænge sammen i en situation, ingen af os har prøvet før. I skal vide, at der bliver sat rigtig stor pris på jeres indsats – ikke mindst fra politikere og myndigheder, der anerkender den vigtige rolle, I spiller i forhold til at beskytte samfundets mest udsatte i en svær tid.

Forhåbentlig vender vi snart tilbage til den hverdag, vi kender. Indtil da kan jeg kun sige tak til jer alle sammen – jeres indsats er uundværlig.

Bliv medlem