Gå til indhold

Dit forbund

Forbundet har været en kæmpe hjælp

Da Anne Mette Nielsen blev familieplejer i 2009, meldte hun sig med det samme ind i Socialpædagogerne. Og det har været til stor gavn.

21. april 2020

Artikel
Anne-Mette-Nielsen_Fotograf-Astrid-Dalum_1128x600.jpg
Man er mindre ensom, når man har Socialpædagogerne som bagstopper, fortæller familieplejer Anne Mette Nielsen.

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Astrid Dalum

– Man er mindre ensom, når man har Socialpædagogerne som bagstopper. Og jeg må da virkelig sige, at jeg har haft gavn af mit medlemskab.
Sådan siger Anne Mette Nielsen, der har været familieplejer og medlem af Socialpædagogerne siden 2009. I den periode har hun både fået et godt fagligt fællesskab, krisehjælp i forbindelse med en trusselssag, lønsikring under ledighed, hjælp til at forhandle en bedre kontrakt på plads og støtte i en sag, hvor arbejdsgiveren (et særligt familieplejeprojekt) ville have hende til selv at sige op, da plejebarnet skulle flytte på grund af misbrugsproblematikker.
– Jeg var i forvejen slået helt ud, fordi det føltes som en fiasko, at plejebarnet ikke længere kunne være hos os. Så jeg kunne nemt bare være kommet til at sige ja – og så gå grædende fra mødet. Men heldigvis tog en konsulent fra Socialpædagogerne med. Han lagde vægt på, at det jo ikke var mig, der ville stoppe – der var tale om en fejlanbringelse. Og så endte det med, at jeg blev sagt op i stedet for selv at skulle sige op, og det fik stor betydning, fordi der så var tre måneders opsigelse.

Gennem Socialpædagogerne fik jeg krisehjælp af en psykolog, der hjalp mig til at se, at jeg havde handlet hensigtsmæssigt og konfliktnedtrappende, men at det ikke altid kan lykkes at hjælpe og rede andre. Anne Mette Nielsen, familieplejer

En uundværlig støtte
Anne Mette Nielsen og hendes mand åbner deres hjem for teenagere med store udfordringer, og der er tale om forholdsvis korte anbringelser. Selv om hun for det meste er glad for arbejdet, har der også været kriser undervejs. Som dengang hun blev truet af et plejebarn, der spærrede vejen og sagde, at han ’ville smadre hende.’
– Han blev akut fjernet fra vores plejefamilie, ja, faktisk blev han hentet af politiet, så det var ret voldsomt. Gennem Socialpædagogerne fik jeg krisehjælp af en psykolog, der hjalp mig til at se, at jeg havde handlet hensigtsmæssigt og konfliktnedtrappende, men at det ikke altid kan lykkes at hjælpe og rede andre. Det gjorde en stor forskel for mig, siger Anne Mette Nielsen.
Lige nu får hun også gavn af Socialpædagogernes lønforsikring, da hun er arbejdsløs mellem to plejeforhold – og så er sikret 80 pct. af sin indtægt. Når næste kontrakt skal underskrives, vil hun først sende den til gennemlæsning hos Socialpædagogerne.
– Det gør jeg altid, og det har gjort mig skarpere i forhandlingen. Fx har jeg fået ændret en kontrakt, så der tydeligt stod, at kommunen skulle dække kørselsudgifterne i forbindelse med plejebarnets skolegang.
Også når det hele går godt, har Anne Mette Nielsen glæde af Socialpædagogerne.
– Jeg deltager i alt, hvad der af arrangementer for familieplejere og har fået et virkelig godt netværk. Det giver en faglig stolthed at være med i et fællesskab af dygtige familieplejere.

Er du familieplejer - og vil du gerne være del af et fagligt fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem