Gå til indhold

FAGLIGT FOKUS

Lyt dig ekstra faglig

Med Fagligt Fokus, Socialpædagogernes nye, digitale medlemsunivers, får du muligheden for at holde din socialpædagogiske faglighed opdateret og lade dig inspirere af, hvordan dine kolleger arbejder.

3. december 2020

Artikel
SL_Fagligt_Fokus_Artikelbanner_1128x600_v2.png

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

I medlemsuniverset Fagligt Fokus finder du bl.a. podcasts om en række socialpædagogiske metoder formidlet af eksperter, og hvor socialpædagoger fortæller, hvordan de bruger metoderne til daglig

Her er tre eksempler på, hvad Fagligt Fokus kan gøre dig klogere på:

Mentalisering

’Mentalisering handler om at have sind på sinde,’ fortæller psykolog Janne Østergaard
Hagelquist i denne podcast. Her går vi i dybden med den faglige metode, som gør det muligt at se traumer og reaktionsmønstre bag handlinger, der kan virke uforståelige eller problematiske. Og så kan du høre, hvordan Susanne Havskov, der er socialpædagog på Struer Skolehjem, bruger mentalisering til daglig.

Low Arousal

Hvordan undgår du den næste konflikt? Det kan Low Arousal, den ’rogivende pædagogik’, hjælpe dig med. Psykolog Bo Hejlskov Elvén fortæller om metoden, der har fokus på at forhindre konflikter ved at give selvkontrol og mindske krav og forventninger til borgeren. Socialpædagog Marlene Snabe giver dig også et indblik i, hvordan hun bruger metoderne i praksis på bostedet Kamager.

KRAP

Kognitiv, Ressourcefokuseret og Anerkendende Pædagogik er et socialpædagogisk system særligt udviklet til arbejdet med voksne udviklingshæmmede, der hjælper socialpædagoger til at skabe et helhedsbillede af den enkelte borgers kompetencer. Hør psykolog Lene Metner folde de bagvedliggende teorier ud, og bliv klogere på, hvordan to socialpædagoger bruger KRAP på Skovbjergparken i Ikast.

Sæt din socialpædagogiske faglighed i centrum på sl.dk/fagligtfokus

Bliv medlem