Gå til indhold

Corona

Ny aftale: Ansatte kan omplaceres

Forhandlingsfællesskabet og KL har på baggrund af de skærpede coronarestriktioner i landets kommuner indgået en fleksibilitetsaftale, der, ligesom i foråret, muliggør, at medarbejdere kan flyttes til nye arbejdsopgaver

15. december 2020

Artikel
Fleksibilitetsaftale.gif

Forfatter: Jakob Ravn Brinck

Foto: Colourbox

Alle landets kommuner er nu omfattet af skærpede restriktioner som følge af corona. Derfor har KL og Forhandlingsfællesskabet indgået en ny aftale om fleksibilitet for de kommunalt ansatte.
Med fælleserklæringen er parterne blevet enige om, at det, ligesom i foråret, igen bliver muligt at flytte medarbejdere til andre arbejdspladser, til andre arbejdsopgaver eller andre arbejdstider.

Det kan fx betyde, at en socialpædagog flyttes fra sin vanlige arbejdsplads på et aktivitetstilbud til et døgntilbud for at dække ind for personalemangel. Omvendt kan det også betyde, at en kommunalt ansat akademiker, der er hjemsendt fra sin vanlige stilling flyttes til en socialpædagogisk arbejdsplads for fx at varetage rengøringsopgaver (Læs mere på Socialpædagogernes coronaside).

Lokale aftaler
Socialpædagogernes forbundsformand, Benny Andersen, er tilfreds med aftalen, da coronatiden kræver noget ekstra af alle: 

– Det er fornuftigt, at vi sammen med arbejdsgiverne kan skabe ro om arbejdsopgaverne og borgerne ved at udvise fleksibilitet. Det samarbejde fungerede fint i foråret, så derfor tøver vi ikke med at indgå en ny aftale. Desuden er jeg overbevist om, at man lokalt igen kan gå konstruktivt til værks og finde de bedste løsninger – for både medarbejdere og borgere.  

Hvis det bliver nødvendigt, at du som socialpædagog flyttes til en anden arbejdsplads eller til andre arbejdsopgaver, vil det som udgangspunkt kræve, at din arbejdsgiver indgår en lokal aftale med din kreds.

Står din arbejdsgiver i en akut situation, der kræver, at du forflyttes, kan arbejdsgiveren handle uden aftale i situationen, men vil så efterfølgende skulle indgå lokal aftale med din kreds indenfor en uge.

Bliver du pålagt nye arbejdsopgaver eller en midlertidig flytning til en anden arbejdsplads, fortsætter du med at være omfattet af din nuværende overenskomst og arbejdstidsaftale.

Er du i tvivl om processen eller de nye arbejdsopgaver, du bliver pålagt, bør du kontakte din tillidsrepræsentant eller kreds.

Aftalen løber frem til 10. januar 2021.

Du kan læse mere om den nye fleksibilitetsaftale på Socialpædagogernes coronaside, hvor du også kan finde svar på en lang række spørgsmål om dit arbejde under corona. 

Bliv medlem