Gå til indhold

Socialpædagogerne har jubilæum

Alle børn tegner. Jeg er bare aldrig stoppet

Linus Nystrøm har tegnet hele sit liv. Han har tegnet professionelt for Sveriges store aviser og magasiner. Og så er han kunstner. Den kunstner som skal skabe vores jubilæumsplakat

Artikel
A3 billede til hjemmeside_original kunst.jpg

Forfatter: Trine-Maria Kristensen

Vi har taget en snak med kunstneren Linus Nystrøm for at lære ham lidt bedre at kende. “En af de ting som jeg er virkelig dårlig til, det er at tale om mig selv. Det føles som pral. Det med at tegne og male, det er tilfældigvis bare en af de få ting, som jeg er god til. Så jeg har forsøgt at leve af det. Og det er heldigvis lykkedes”, griner Linus.

Linus er en alsidig kunstner. Han er født og opvokset i Stockholm, og bor der fortsat med sin kæreste og nyfødte søn. Han er en kunstner, som mestrer både klassisk tegning såvel som abstrakt maleri. “Det er nogle gange en smule frustrerende, jeg er nemlig en af dem, som ikke har en fast stil. Jeg forstår ikke hvordan folk gør. Jeg bliver altid inspireret af noget nyt”, fortæller han.

Det er også derfor, at opgaven med at skabe Socialpædagogernes jubilæumsplakat er så spændende, fortæller Linus. “Det handler ikke om, at jeg skal stikke fingeren i navlen på mig selv og mærke efter. Det handler om at lytte. Og om at være tro imod alle de mennesker som har skrevet deres bud på, hvad som gør en socialpædagog til en socialpædagog. Og så illustrere det”

Det er mennesker som inspirerer Linus, fortæller han. Alle slags mennesker. Mennesker som han ser på gaden. På Stockholms cafeer og broer. Eller på stranden om sommeren. Og han tegner dem alle. Han kan slet ikke lade være. “Da jeg var barn, ville jeg lave tegneserier” fortæller han. “Men min kunst bliver mindre og mindre realistisk, des ældre jeg bliver. Man bliver friere, når det ikke skal ligne.”

Linus har endnu ikke set de mere end 3000 bud på, hvad der gør os til os. Men han har allerede gjort sig nogle tanker om, hvordan han kan skabe kunst ud af så mange forskellige svar. “Der er så utroligt mange måder, som man kan gribe det an på”, siger han. “Jeg tror udfordringen bliver at få skabt et helt og samlet udtryk. Et udtryk som består af mange forskellige enkelte dele. For der er vel ikke kun et svar på spørgsmålet, tænker jeg? Så jeg må finde på en måde, som kan få mange forskellige former, farver eller lignende, til at snakke sammen. Sådan rent kunstnerisk”.

Og Linus glæder sig, fortæller han. “Det er jo lidt af en drømmeopgave at skulle skabe et kunstværk sammen med en hel medlemsorganisation. Med mere end 30.000 mennesker. Det er ikke en opgave, som man får hver dag”.

SOCIALPÆDAGOGERNE HAR JUBILÆUM

Vi fejrer vores 40-års jubilæum ved at invitere alle vores 39.000 kollegaer til at skabe vores jubilæumsplakat. Sammen. Ved sammen at illustrere hvad det er, som gør os til os. Hvad der gør en socialpædagog til en socialpædagog.

Vores svar vil blive motivet for vores jubilæumsplakat. Vi har hyret en kunstner, som står klar til at omsætte dit og dine kollegaers svar til farve, til billede, til kunst. Du får mulighed for at pege kunstneren i den rigtige retning. Du kommer til at vælge stilretning, farve, og ikke mindst, det endelige motiv.

Kunstneren skal udfordre os. Og du skal udfordre kunstneren. Du har måske allerede set invitationen i din e-mail? Men hvis du ikke har, så er det der, du kan finde den. I din indbakke.

Bliv medlem