Gå til indhold

40-års jubilæum

Vær med til at fejre Socialpædagogernes 40-års jubilæum

Socialpædagogerne fylder 40 år i 2021. Det fejres blandt andet ved, at alle 39.000 medlemmer bliver bedt om at om at være med til at udvikle en jubilæumsplakat

8. oktober 2020

Artikel
A1 - Jubilæum.jpg

Forfatter: Trine-Maria Kristensen

Vi har 40-års jubilæum ved årsskiftet. I 40 år har vi socialpædagoger brugt vores faglighed til at støtte udsatte børn, unge og voksne til at leve deres liv. Både dem, som altid har stået udenfor, og dem, som lige er faldet igennem. Vi har kæmpet, tabt og sejret. Vi har grædt og vi har grinet. Sammen.

Hvordan fejrer man det? Hvordan fejrer man bedst et jubilæum? Hvordan slipper vi udenom det traditionelle klip af røde bånd og klirren med champagneglas i lukkede rum langt fra vores medlemmer. Langt fra dig. 

Vi vidste helt fra starten, at der var tre måder, som vi ikke ville fejre vores 40-års jubilæum på. 

  • Det gyldne ur. Vi ville ikke kun fokusere på tiden, som er gået. Vi ville, billedlig talt, ikke give os selv et gyldent ur ledsaget af et par bevingede ord. Ord som kun handler om dengang. Vi vil ikke kun se tilbage for at hylde vores sejre og mindes vores tab.
  • Portrættet af bestyrelsen. Vi ville ikke blot lade den nuværende hovedbestyrelse tegne det samlede billede af, hvad vi har været, hvad vi er, og hvem vi er. Vi ville ikke ende med et klassisk maleri af ledelsen, som afsløres til lyden af taktfaste klapsalver og skåltaler.
  • Én fagforening med én fortælling. Vi ville ikke kun skabe én fortælling om os selv, som kun nogle af os ville kunne genkende os selv i. En fortælling, som enten skulle favne så bredt, at den blev ligegyldig. Eller som skulle skære så mange aspekter fra, at den ikke ville være vores fælles fortælling.

I stedet vil vi fejre vores 40-års jubilæum ved at skabe noget -  sammen. Ved sammen at svare på et stort spørgsmål: Hvad er det, som gør en socialpædagog til en socialpædagog? Hvad er det, som gør os til os? Hvordan kan den socialpædagogiske faglighed udtrykkes?

Vi kalder os socialpædagoger, når vi bliver spurgt. Og ja, det er både et job og en uddannelse og en faglighed. Men hvad er det egentlig, som gør os til os?

Vi vil fejre vores 40-års jubilæum ved at svare på det spørgsmål - sammen. Og vores svar vil blive motivet for vores jubilæumsplakat. 

Vi har nemlig hyret en kunstner, som står klar til at omsætte dit og dine kollegaers svar til farve, til billede, til kunst. Du får mulighed for at pege kunstneren i den rigtige retning. Du kommer til at vælge stilretning, farve, og ikke mindst, det endelige motiv. 

Kunstneren skal udfordre os. Og du skal udfordre kunstneren. 

Vi vil fejre vores 40-års jubilæum ved at invitere alle vores 39.000 kollegaer til at skabe vores jubilæumsplakat. Sammen. Ved sammen at illustrere hvad det er, som gør os til os.

Du har måske allerede set invitationen i din e-mail? Men hvis du ikke har, så er det der, du kan finde den. I din indbakke.

Bliv medlem