Gå til indhold

Synlige tillidsrepræsentanter

Succes med videohilsner

Det var stædighed, der gjorde, at Dorte kastede sig ud i at lave videohilsner til sine kollegaer på Borgercenter Syd i Aarhus. I starten var det grænseoverskridende at filme sig selv og sende det til kollegaerne. Men nu sparer det tid og løfter TR-arbejdet

Artikel
Dorte videohilsen 1128x600 (2).png
Dorte er tillidsrepræsentant for syv enheder på fem forskellige postnumre.

Forfatter: Runa Adriane Larsen

Foto: Privat

Dorte Liisberg er en af de tillidsrepræsentanter, som har været aktiv under TR-synlighedskampagnen, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) stod bag i perioden 28. september til 11. oktober. I en miniserie af tre artikler kan du møde engagerede tillidsrepræsentanter, som fortæller om deres erfaringer med kampagnen, og hvordan de vil bruge erfaringerne i deres fremtidige TR-arbejde.

Hvordan har du grebet TR-kampagnen an?

Jamen, jeg har kløet på og sendt videohilsner til mine kollegaer. Det var egentlig noget, jeg gav mig i kast med i foråret, da vi blev lukket ned pga. corona, og det er jeg fortsat med siden.

Jeg er tillidsrepræsentant for syv enheder på fem forskellige postnumre, og da vi er ramt af besøgsforbud, har jeg ikke haft mulighed for at besøge alle mine kollegaer.

Hvilke erfaringer har du gjort dig med at lave videohilsner?

I starten var det meget grænseoverskridende for mig. ’Taler jeg virkelig sådan?’, tænkte jeg. Jeg blev pludselig meget bevidst om min dialekt. Men så satte stædigheden ind. ’Det her skal jeg kunne’, tænkte jeg.

Og det er jeg glad for. For der er rigtig mange fordele: Når jeg laver videohilsner, når jeg ud til rigtig mange, jeg får bedre fat i de yngre kollegaer, og jeg sparer tid.

Hvad har du lært af at sende videohilsner?

Jeg er blevet skarp på, hvad jeg vil sige. I stedet for at tale lidt i øst og vest, så er jeg tvunget til at beslutte, hvad jeg vil sige og sige det kort. Jeg udvælger enkelte emner, og så holder jeg talestrømmen under ét minut. Og jeg er blevet meget bedre til ikke at tale sindssyg hurtigt. 

Hvordan oplevede dine kollegaer at få en videohilsen?

Reaktionerne fra kollegaerne har været meget positive. De er glade for mine videohilsner. Og det er tydeligt, at lang flere af mine kollegaer nu ved, hvem de skal gå til, hvis de har spørgsmål eller oplever problemer. Da jeg var på en tur i Bruuns Galleri med to beboere, hørte jeg en person sige “Der går Solgårdens tillidsrepræsentant”. Så mission ’Synlig TR’ må siges at være lykkedes.

Videohilsen

”Det er vigtigt for mig, at du føler, at du kan gå til mig med stort og småt. Det kan fx handle om arbejdstidsregler, lønsedler, vagtplan mv.”, siger Dorte her i en videohilsen til sine kollegaer.

Hvorfor sender du ikke bare en mail?

En del af mine kollegaer sletter mails. De oplever, at det vælter ind med mails. Det er mere overskueligt for dem, når der kommer en lille videohilsen, hvor jeg kort ridser det vigtigste op. Det er nemmere at overskue end at skulle læse en lang, tør mail.

Nu hvor jeg er kommet mig over mine traumer over at se mig selv, så er jeg blevet mere skarp på, hvad jeg vil sige. Jeg var slem til at sende mails med fire emner. På den måde hjælper videohilsnerne mig til at blive bedre som TR.

Dorte Liisberg, tillidsrepræsentant

Hvad vil du gerne sige til andre tillidsrepræsentanter, der overvejer videohilsner?

Det bedste råd, jeg har fået er: Skriv ned hvad du vil sige og øv det igennem. Og optag det så et par gange. Det vigtigste er at få sendt den første video af sted. Det er den mest skræmmende. Det er langt nemmere at lave video nr. to.

Og så er videomanuskripterne fra SL en kæmpe hjælp. Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken selv. Gør det nemt for dig selv. 

Synlige tillidsrepræsentanter

Den 28. september til 11. oktober var Socialpædagogerne en del af en synlighedskampagne målrettet yngre kollegaer på arbejdspladsen, som Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) stod bag.

Her opfordrede forbundet tillidsrepræsentanter til at tage (en ekstra) snak med de yngre kollegaer på arbejdspladsen, så de får endnu mere indblik i, hvad de kan bruge dig deres TR til i hverdagen.

Bliv medlem