Gå til indhold

Springet

Jeg havde brug for luftforandring

Efter 20 års ansættelse på samme institution følte Erik Borring, at han trængte til nye faglige udfordringer. Han tog springet fra et stort døgntilbud til et nyt job som bostøttemedarbejder

9. januar 2020

Artikel
Untitled-1.jpg (2)

Forfatter: Tina Løvbom Petersen

Foto: Thomas Priskorn

Hvorfor skulle der ske noget nyt i dit arbejdsliv?
Jeg har været i 20 år på samme arbejdsplads – det er faktisk det eneste sted, jeg har arbejdet som socialpædagog. Men de sidste par år har jeg gået og tænkt over, om ikke jeg skulle prøve noget andet. Der er så meget, der er anderledes i dag, end da jeg startede. Så jeg følte nok, det var på tide at gå nye veje. Men det skulle være et tilvalg – noget, jeg gerne ville. Så jeg begyndte at lede efter den der jobannonce, hvor der stod Erik i.

Hvad fik dig til at træffe beslutningen?
Jeg har været fritstillet i en periode pga. en skulderskade – det er jo nogle tunge borgere, jeg tumler med i hverdagen. Det startede sidste sommer med smerter i skulderen og brystet, og jeg troede faktisk, at det var hjertet. Nu kommer min sidste nat, tænkte jeg. Det viste sig dog at være skulderen, så jeg tog hele turen med lægebesøg, omsorgssamtale og lang genoptræning. Og i den tid fandt jeg frem til, at det var tid til, at jeg skulle udfordre mig selv og prøve noget nyt.

Hvilke overvejelser gjorde du dig?
Jeg husker i foråret, før jeg fik problemer med skulderen, at jeg pludselig havde den der følelse i maven. Jeg var ikke så glad for at komme på arbejde – og jeg skulle bruge mere af mig selv for at lykkes som socialpædagog. Alarmklokkerne bimlede i mig. Jeg havde den der fornemmelse af, at min arbejdsplads udviklede sig i en retning, jeg ikke havde det godt med. Mere sundhed og dokumentation – mindre fokus på borgeren. Vi skal jo sætte mennesket før diagnosen, og da jeg fik følelsen af, at det begyndte at skride, tænkte jeg: ’Nu skal du vist videre, Erik.’

Hvad var den største udfordring?
Jeg har tænkt meget over, hvordan jeg kan lægge Sølund bag mig på en god måde. Så jeg ikke fokuserer på de frustrationer, jeg havde den sidste tid – men mere på, at jeg har haft et skide spændende job i så mange år, hvor jeg har været en del af en stor succes og en arbejdsplads, der i den grad har udviklet og forandret sig gennem årene. 

Hvad er det bedste ved dit spring?
Jeg har en solid værktøjskasse med mig, som jeg nu får lov til at sætte i spil i et nyt spændende job. Jeg kommer jo fra et døgndækket tilbud, hvor jeg har fungeret som borgerens personlige hjælper i alle døgnets små og store aktiviteter. Men i mit nye job er jeg bostøtte og skal ud i borgernes hjem. Det er mennesker, som er så sårbare, at vi måske skal igennem 10 til 12 besøg, før de er trygge ved os. Det minder mig om, at relationsarbejde – det tager tid. Og den tid har jeg.

Fra døgndækket tilbud til bostøttemedarbejder

Efter 20 år i Landsbyen Sølund søgte Erik Borring nye udfordringer – og fandt dem som bostøttemedarbejder.

CV for Erik Borring, 58 år

2019
Bostøttemedarbejder i Aarhus Kommune

2013
Valgt som tillidsrepræsentant igen

2011
Blev væltet som TR og FTR

2006
Valgt til kredsbestyrelsen i Socialpædagogerne Østjylland

2004
Valgt som fællestillids­repræsentant

2001
Valgt som tillidsrepræsentant

1999
Socialpædagog Landsbyen Sølund

1999
Uddannet socialpædagog

Job og karriererådgivningen tilbyder gode råd og sparring til dig, der overvejer at skifte spor.

Ring mandag kl. 14 til 17 på 7248 6060 eller bestil tid til en samtale på 7248 6000

Læs mere om Job og karriererådgivningen

Bliv medlem