Gå til indhold

Plejefamilier

Helle fik 42.000 kroner

Socialpædagogerne hjalp familieplejer Helle Damgaard Nielsen, da kommunen ville undgå at udbetale de feriepenge, hun var berettiget til.

24. februar 2020

Artikel
Pengesedler-B-Colourbox.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Foto: Colourbox

– Det der kan simpelt hen ikke være rigtigt! Du må kontakte din fagforening!
Sådan sagde familieplejer Helle Damgaard Nielsens mand, da han så, hvad der stod i bunden af kontrakten. Forhistorien var, at han i stedet for at arbejde uden for hjemmet nu også selv ville være familieplejer ligesom Helle Damgaard Nielsen – og to børn, der tidligere havde været i pleje hos hende, skulle nu i pleje hos ham.

– Og i bunden af hans kontrakt stod der, at mine feriepenge skulle overgå til ham. Jeg er ikke engang sikker på, at jeg selv ville have set, at den var gal, men det gjorde min mand: 'De kan da ikke bare tage dine penge og give dem til mig. Og bagefter ovenikøbet sige, at jeg ikke kan få pengene, fordi jeg skal holde ferie med børnene', sagde han.

Kontakt din kreds
Helle Damgaard Nielsen fulgte sin mands råd og kontaktede Socialpædagogerne Midt og Vest Jylland, hvor hun fik hjælp med det samme.

– De skrev et brev til kommunen med henvisning til alle de rigtige paragraffer, og fjorten dage efter blev jeg ringet op af en sekretær, der sagde, at de desværre ikke kunne nå det i denne måned, men at jeg ville få feriepengene i næste måned. Og måneden efter gik der 42.000 kroner ind på min konto, siger Helle Damgaard Nielsen.

Sagen ligger nogle år tilbage, men den har lært hende en vigtig lektie: Altid at kontakte Socialpædagogerne, hvis hun er i tvivl om, hvorvidt kommunen følger reglerne.

– Jeg er helt sikker på, at det gjorde en kæmpe forskel, at kredsen gik ind i sagen og skrev de rigtige ting. Ellers tror jeg ikke, at jeg havde fået mine penge.

Er du familieplejer - og vil du gerne være del af et fagligt fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem