Gå til indhold

SPRINGET

Tog skeen i egen hånd - og betalte selv for uddannelse

Nicky Bondesen har selv taget styringen på sin rejse mod at blive misbrugsbehandler. Efter flere målrettede efteruddannelser har han landet drømmejobbet i distriktspsykiatrien i Nordsjælland

5. september 2019

Artikel
Nicky_Bonedsen_3_HIGH-1128x600.jpg

Forfatter: Sara Marie Dynesen

Foto: Ricky John Molloy

Hvorfor ville du gerne være misbrugsbehandler?
Det er givende at arbejde med mennesker, når man kan hjælpe dem til at få et bedre liv. Jeg har været ansat ved Forsorg og Behandling i Hillerød siden 2015, og jeg har aldrig lagt skjul på, at jeg gerne vil være misbrugsbehandler. På et tidpunkt blev jeg flyttet til vores ungetilbud, og da gik det op for mig, at jeg nok ikke ville få opfyldt min drøm. Så jeg tog skeen i egen hånd og betalte selv for den kognitive psykoterapeutuddannelse. Jeg har lige afsluttet første år ud af fire.

Har efteruddannelse åbnet nye døre for dig?
Jeg har taget den kognitive misbrugsuddannelse på Center for Forsorg og Behandling, og jeg er helt sikker på, at det har været et springbræt til min nye stilling som misbrugsbehandler i distriktspsykiatrien. Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at mine studier på den kognitive psykoterapeutuddannelse også har hjulpet mig med at få jobbet. Jeg har også en instruktøruddannelse i ’mindfulness based relapse prevention’, som er et kursus, der forebygger tilbage­fald – og det er jo alt sammen relevant i mit arbejde.

Hvilket råd vil du give videre til dem, der overvejer at gøre som dig?
Man skal selvfølgelig gøre sig nogle overvejelser omkring sin økonomi og sin arbejds­situation. Man skal kigge efter, hvilke økonomiske muligheder der er. Jeg betaler nu selv min uddannelse, da der ikke er noget tilskud at hente nogen steder, og det, synes jeg da, er ærgerligt. Men jeg har været heldig – både fordi jeg har råd til at gennemføre uddannelsen, og fordi jeg kan få fri til det. En del af min lønforhandling var nemlig også, at jeg ville have fri til min uddannelse, og det fandt vi ud af gennem fridage og afspadsering.

Hvad laver du om ti år?
Jeg håber selvfølgelig, at jeg bliver en god misbrugsbehandler. Og så håber jeg at kunne bruge min uddannelse som kognitiv psykoterapeut til at have min egen praksis. Det behøver ikke nødvendigvis at være misbrugsbehandling, det kan faktisk være alt lige fra eksamensangst til depression. For psykoterapeutuddannelsen handler jo ikke kun om misbrugsbehandling – det er en bred uddannelse, som kan bruges i forbindelse med mange lidelser. Jeg tænker det også som en form for pensionssikring, for det er noget man kan fortsætte med, selvom man er gammel.

Socialpædagog til misbrugsbehandler

Nicky Bondesen er ikke i tvivl om, at han med den kognitive misbrugsuddannelse fik åbnet døren til et drømmejob som misbrugsbehandler.

CV for Nicky Bondesen, 53 år

2019: Misbrugsbehandler ved de særlige pladser i Psykiatrisk Center Nordsjælland i Frederikssund

2018: 4-årig kognitiv psykoterapeutuddannelse, Wattar-Gruppen

2017: Kognitiv misbrugsuddannelse

2016: MBRP-instruktør (Mindfulness Based Relapse Prevention) NADA-kursus

2015: Uddannet socialpædagog

Brug forinspiration til efteruddannelse? 

Klik ind på 'Guide til efteruddannelse' på sl.dk/faa-svar/uddannelse/ eller klik her

Bliv medlem