Gå til indhold

Plejefamilier

Jeg vil gøre en forskel

På en campingplads i Canada tog Jannie Andersen en livsomvæltende beslutning: Hun ville være familieplejer

5. september 2019

Artikel
beskåret-jannie-andersen.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Her fortæller 44-årige Jannie Andersen sin historie:

– Jeg blev færdiguddannet som pædagog i 2004 og arbejdede efterfølgende i forskellige børnehaver i udsatte boligområder. For nogle år siden blev jeg rigtig træt af mit arbejde. Der var for mange nedskæringer. Min mand var også lidt mættet af sit arbejdsliv, og vi besluttede at gøre noget helt andet og rejse jorden rundt sammen.

– Vi var næsten afsted i to år, hvor vi lavede alt fra vandreture i vildmarken til afslapning på stranden. En dag sad vi på en campingplads i Canada og streamede tv-udsendelsen ’Børn på kontanthjælp’. Nogle af børnene boede i en plejefamilie, og da jeg så det, vidste jeg det bare: Jeg ville være familieplejer. Jeg ville gøre en positiv forskel for et barn.

– Nu har vi haft vores plejedatter i ni måneder, og i dag er hun tre år. Det har været en stor livsomvæltning, og vi får fx frarøvet nattesøvnen. Men selv om det er et hårdt arbejde, er det også utroligt berigende.

Er du familieplejer og vil du være del af et fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbuddene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem

Bliv medlem