Gå til indhold

Familieplejernes Dag

Socialminister: I er ikke alene

På Familieplejernes Dag sender socialminister Astrid Krag en videohilsen og en stor tak til landets familieplejere. ’Det er en svær, men ufattelig vigtig opgave, I har taget på jer,’ siger hun. Og lover samfundets opbakning

1. september 2019

Artikel
Sort-hvid-AK.jpg

Forfattere: Maria Rørbæk og Runa Adriane Larsen

’Tusind tak for jeres indsats. I giver udsatte børn en opvækst, de ellers ikke ville have fået. I giver dem en ny fremtid.’
Sådan lyder det fra socialminister Astrid Krag, der på Familieplejernes Dag sender landets plejefamilier en videohilsen med en stor tak.
– Det er en svær, men ufattelig vigtig opgave, I har taget på jer. Det er en opgave, I ikke står alene med. Vi skal som samfund hjælpe jer og støtte jer, så I er klædt så godt på som overhovedet muligt. Bedre vilkår med mere faglig sparring og vejledning om de svære udfordringer, I vil stå med i hverdagen. Det er nogle af de ting, som jeg og resten af regeringen vil arbejde for, siger hun blandt andet.

I viser kærlighed
Astrid Krag benytter lejligheden til at takke alle landets dygtige familieplejere.
– Tak fordi I åbner jeres hjem og jeres hjerter for udsatte børn, så de kan vokse op i trygge og stabile rammer, så børnene kan få den kærlighed og omsorg, som deres biologiske forældre desværre ikke altid er i stand til at give dem. Det er så vigtigt for, at børn trives og klarer sig godt gennem livet. Når I tror på dem, giver I dem tryghed. Når I viser dem omsorg og kærlighed, kan de også tro på sig selv. De kan tro på, at de er værd at elske, og det er den bedste gave, man kan give et barn, siger hun.
Astrid Krag fastslår også, at den tidlige indsats har stor betydning.
– Vi ved, at vi ikke må tøve med de nødvendige anbringelser for børn og unge. Derfor har vi som samfund brug for flere dygtige og kærlige familieplejere som jer.

Se hele videohilsenen her:

ER DU FAMILIEPLEJER OG VIL DU VÆRE DEL AF ET FÆLLESSKAB?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbuddene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning og fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

Bliv medlem