Gå til indhold

Familieplejere

Mødested vil skabe venskaber

Socialpædagogernes initiativpulje har sendt 5.000 kr. afsted mod Fole Forsamlingshus ved Gram. Her har to familieplejere skabt et mødested, hvor plejebørn kan danne venskaber på tværs

24. juni 2019

Artikel
CB-1128x600.jpg

Forfatter: Malene Skov Jensen

Foto: Colourbox

To familieplejere skabte for et år siden Mødestedet, der har fokus på plejebørn og et mål om at skabe relationer imellem dem.

- Plejebørn føler ofte, at de er noget særligt, og det er mange af dem også. Det er måske ikke altid lige nemt for dem at knytte venskaber med andre, men når plejebørn møder plejebørn, så har de en fællesnævner, og det går helt fantastisk, fortæller familieplejer Anna Maria Rohde, der fik ideen til Mødestedet sammen med en kollega.

Fire gange årligt mødes plejefamilierne fra Haderslev Kommune i Fole Forsamlingshus ved Gram til arrangementer som Halloween, julefrokost og fastelavnsfest. Mødestedet har søgt om og fået bevilliget 5.000 kr. fra Socialpædagogernes initiativpulje, som skal bruges til at få en klovn eller tryllekunstner ud at optræde til høstfesten, som bliver holdt sidst i september.

Et frirum for plejefamilierne

Det er de to familieplejeres håb, at de trygge rammer i Mødestedet kan hjælpe plejebørnene til at skabe venskaber indbyrdes.

- Men i det hele taget er Mødestedet et frirum for os alle. Det er ikke altid så enkelt at tage plejebørn med ud i det offentlige rum til arrangementer eller ud at spise på restaurant, så på den måde er Mødestedet også et sted, hvor de kan øve sig i at komme ud og være sammen med andre, siger Anna Maria Rohde.

Mødestedet har planer om at holder fire årlige arrangementer, og indtil videre er initiativet blevet rigtig godt modtaget. Typisk møder der mellem 45-65 personer op.

- Vi er blevet bekræftet i, at vi har ramt et behov hos plejefamilierne. Samtidig har opbakningen fra lokalsamfundet været overvældende. Udover pengene fra initiativpuljen, er der bl.a. blevet doneret spil til Mødestedet og gaver og mad til vores julefrokost fra virksomheder og privatpersoner, fortæller Anna Maria Rohde.

Tag initiativ - også under corona

Selvom corona lige nu forhindrer os i at samles, skal du ikke tøve med at søge Initiativpuljen.

Initiativpuljen støtter også digitale projekter som fx en digital undersøgelse af pausekulturen på arbejdspladsen eller afholdelen af et onlineforedrag. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan også søge støtte til et arrangement med fysisk fremmøde, der først afholdes, når forsamlingsforbuddet bliver hævet.

Vil du have 10.000 kr.?

Fra den 4. marts 2021 er det igen muligt at tage initiativ med støtte fra Initiativpuljen.

Måske ønsker du at forbedre arbejdsmiljøet på din arbejdsplads? Måske har I brug for ny, faglig inspiration på arbejdspladsen? Eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser – initiativet skal bare være relevant for andre medlemmer af Socialpædagogerne end dig selv.

Du kan maksimalt få 10.000 kroner i støtte fra Initiativpuljen til at gennemføre din idé. Der er løbende ansøgningsfrister.

Læs mere om Initiativpuljen på Socialpædagogernes hjemmeside.

Bliv medlem