Gå til indhold

Politik

S-formand: Plejefamiliernes vilkår er for sårbare

Den nuværende ramme for plejefamiliers økonomi er for sårbar. Sådan lød det fra Danmarks måske kommende statsminister, Mette Frederiksen, da Socialpædagogernes formand havde sat hende stævne i et dobbeltinterview

19. marts 2019

Artikel
MetteFrederiksen-BennyAndersen-SørenKjeldgaard_1128x600.jpg

Forfatter: Marie Dissing Sandahl

Foto: Søren Kjeldgaard

Vi svigter de udsatte børn og unge, når de ikke får den rette foranstaltning i første hug.
Sådan lyder det både fra formanden for Socialdemokratiet og formanden for Socialpædagogerne, der for nylig mødtes til et dobbeltinterview med fagbladet Socialpædagogen.

Mette Frederiksen (S) og Benny Andersen talte blandt andet om, at flere børn end nogensinde anbringes i familiepleje.

– Er matchet det rigtige, har der været en ordentlig forventningsafstemning, og får plejefamilien den rette faglige supervision løbende, så kan plejefamilien noget, som en institution ikke kan. Men er matchet ikke det rette, har plejefamilien ikke den rette faglighed, og kommer der sammenbrud i anbringelsen, så kan plejefamilie være værre end en institution, siger Mette Frederiksen.

– Og vi har for mange svigt. Og der er matchet og tidspunktet for anbringelsen afgørende, tilføjer hun.

Joeh, lyder det fra forbundsformanden. For han er enig i, at der sker for mange svigt i dag. Men han opfordrer også til at være påpasselig med altid at tænke, at plejefamilier er den bedste anbringelsesform.

Rammen er for sårbar
Benny Andersen påpeger også vigtigheden af, at plejefamilierne får den nødvendige faglige supervision, hvilket fx kan opnås ved at knytte familieplejerne til en døgninstitution.

– Og så er der jo det, som jeg hører igen og igen. Hvis vi vil blive ved med at have plejefamilier som anbringelsesform - og det skal vi, for jeg tror meget på den form til nogle børn – så er vi nødt til at kigge på vilkårene, indskyder Benny Andersen og bliver afbrudt af partiformanden:

– Jeg skulle lige til at sige det. Der er et økonomispørgsmål, som skal adresseres. For sker det gode, at det anbragte barn får det bedre, så ændrer det økonomien for plejefamilien. Den nuværende ramme er for sårbar over for potentielle konfliktsituationer, så der skal skabes noget kontinuitet, siger Mette Frederiksen.

– Ja, vi skal have en aftale, som sikrer familieplejerne ordentlige ansættelsesvilkår.  Det må du gerne fortælle kommunerne, lyder det fra Benny Andersen til partiformanden.

Læs hele interviewet her

Vi skal have en aftale, som sikrer familieplejerne ordentlige ansættelsesvilkår.  Det må du gerne fortælle kommunerne

Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne
Bliv medlem