Gå til indhold

Kreds Nordsjælland

Kirsten vil kæmpe familieplejernes sag

Kirsten Jørgensen troede bare, hun skulle have en hyggelig aften til generalforsamling i Kreds Nordsjælland. Men hun kom hjem som nyvalgt medlem af kredsbestyrelsen. Nu vil hun sætte plejefamilierne på dagsordenen

30. oktober 2019

Artikel
Kirsten-plejemor.jpg

Forfatter: Maria Rørbæk

Kirsten Jørgensen havde ikke lige set sig selv som bestyrelsesmedlem og fagforeningskvinde, men det blev lavet om, da hun var til generalforsamling i Socialpædagogernes Kreds Nordsjælland.

– Min familiepleje-kollega, Dorthe Lisemose, havde siddet i kredsbestyrelsen, men hun fortalte, at hun ikke havde overskud til at stille op igen. Og vi synes begge to, at det er meget vigtigt, at familieplejerne også er repræsenteret. Så da hun spurgte om, jeg så ikke ville stille op, tænkte jeg: ’Okay! Jeg gør det.’ Og før jeg vidste af det, stod jeg og holdt tale og fortalte, hvad jeg ville i kredsbestyrelsen, fortæller Kirsten Jørgensen.

Der var kampvalg, så Kirsten Jørgensen var temmelig spændt, da stemmerne blev talt op – men hun blev valgt ind.

– Jeg må indrømme, at det faktisk kom lidt bag på mig selv. Da jeg tog afsted, regnede jeg bare med, at det bare skulle være en hyggelig aften med information om kredsens arbejde, og så tog det en helt anden drejning. Men jeg glæder mig meget til at komme i gang, siger hun.

Fokus på efterværn

Kirsten Jørgensen vil blandt andet sætte efterværn til plejebørn på dagsordenen.
– Vores plejebørn er tit bagude på point, og det er utrolig vigtigt, at de kan blive i plejefamilien, selv om de fylder 18 år. Vores egen plejesøn fik muligheden, og det gjorde en kæmpe forskel for ham, men det er langt fra alle kommuner, der er lige lydhøre. Jeg vil gerne slå et slag for vigtigheden af efterværn, siger Kirsten Jørgensen.

Også på andre måder ønsker hun at tale plejefamiliernes sag.
– Kommunerne mangler jo plejefamilier, og det er deres egen skyld, fordi forholdene er for ringe. Det vil jeg gerne gøre mit for at ændre, siger hun.

Kirsten Jørgensens egen plejesøn er lige flyttet hjemmefra, og nu har hun et barn i aflastning samtidig med, at hun delvist er på efterløn.
– Derfor har jeg mere tid end tidligere i mit liv, og jeg vil gerne bruge overskuddet til at engagere mig i familieplejernes sag.

De er også valgt ind

Ud over Kirsten Jørgensen, der er valgt til kredsbestyrelsen i Kreds Nordsjælland, er tre andre familieplejere også valg til kredsbestyrelser:

Kreds Storstrøm: Mårten Mårtensson
Kreds Midtsjælland: Gitte Jensen
Kreds Midt- og Vestjylland: Anne Mette Nielsen

Er du familieplejer - og vil du gerne være en del af et fagligt fællesskab?

Familieplejere hos Socialpædagogerne er en del af et fagligt fællesskab. Vi tilbyder et sikkerhedsnet og faglig udvikling gennem temadage og kurser. Få hjælp og rådgivning omkring ansættelsesretlige forhold.

Læs om tilbudene til familieplejere, såsom krisehjælp, pensionsordning, fagligt fællesskab.

5 KONTANTE FORDELE VED AT VÆRE MEDLEM

  • Billige forsikringer gennem Alka.
  • Fagforeningsfradrag: Du kan trække 6000 kr. årligt af dit kontingent fra i skat.
  • Rabatter på mange varer og services med LO Plus-kortet.
  • Rabatter og bonus gennem Forbrugsforeningen.
  • Lønforsikring, som dækker 80 % af din løn i op til 6 måneder, når du er medlem af Socialpædagogerne og Socialpædagogernes a-kasse.

Se den komplette liste af kontante medlemsfordele - og bliv medlem.

 

Bliv medlem