Gå til indhold

ok 2018

Så er der ekstra penge på lønkontoen

Et stort flertal stemte ’ja’ til overenskomsterne på det offentlige område. Derfor er der nu ekstra lønkroner på vej. Med junilønnen får offentligt ansatte nemlig efterbetalt lønstigninger tilbage fra 1. april. Se, hvad det betyder for dig

27. juni 2018

Artikel
sparegris1128x600.gif

Forfatter: Lea Holtze

Foto: Colourbox

Når du som offentligt ansat modtager din næste lønseddel, vil du kunne se, at der er gået flere penge ind på lønkontoen, end der plejer. Det skyldes, at du som offentligt ansat får efterbetalt de overenskomstsikrede lønstigninger, der blev stemt hjem ved urafstemningen i begyndelsen af juni.

Alt i alt drejer det sig om tre måneders lønstigninger – fra 1. april i år. Den gennemsnitlige lønstigning per måned er på mellem ca. 300 og 360 kroner. Så afhængigt af, om man er offentligt ansat på det kommunale eller regionale område, og om man er socialpædagog eller pædagogmedhjælper, er der nu mellem ca. 900 og 1100 kroner på vej. 

Se her, hvor mange ekstra penge de nye overenskomster udløser for en offentligt ansat med en gennemsnitlig løn inden for dit område:

Ansatte i kommuner og regioner

  Nettoløn i kr. per måned

Samlet efterbetaling i kr. til og med juni
(inkl. pension)
Lønstigning i kr. per måned
(inkl. pension)
Socialpædagog 29.000 1.091 364
Pædagog-
medhjælper
24.000 895 298


Beregningerne er gennemsnitlige og for fuldtidsansatte medarbejdere. Hvis du er på deltid, er lønstigningen tilsvarende mindre.

Lønstigningerne i de nye overenskomster inden for det offentlige falder over seks omgange. Din næste lønstigning kommer per 1. oktober. Er du offentligt ansat inden for det kommunale område, vil den stigning lyde på 1,16 pct. Ansatte på det regionale område vil næste gang få en lønstigning på 0,93 pct.

Bliv medlem