Gå til indhold

LykkeLiga

’Man får venner af det’

Taget på idrætscentret Gigantium i Aalborg er ved at lette af ren og skær lykke i dag, hvor 275 børn med udviklingshandicap er samlet til Danmarks største håndboldfest. Det allerbedste ved det er at spille kamp og få venner, siger 14-årige Martin

9. juni 2018

Artikel
LHE_IMG_0428.jpg

Forfatter: Lea Holtze

Tribunen er fyldt til bristepunktet. Kameraerne ruller. Og der bliver klappet taktfast, mens røg og discolys fylder banen i Gigantium i Aalborg.

Ind marcherer det ene hold kampklare børn i farvestrålende spillertrøjer efter det andet – med smil fra øre til øre.

– Jeg har glædet mig som et lille barn til denne her dag. For vi skal se håndbold i verdensklasse. Gi’ lige alle lykkebørnene en kæmpe hånd, annoncerer den tidligere landsholdsspiller Rikke Nielsen.

Og dermed er Danmarks største håndboldfest, LykkeCup, skudt i gang.

Jeg har prøvet at vinde 18-2. Det håber jeg også at gøre i dag

11-årige Prince, LykkeLiga-spiller

Her er alle vindere

Her er 275 børn fra landets 27 LykkeLiga-hold – et håndboldfællesskab for børn med udviklingshandicap – samlet til sæsonfinale. Og på lægterne hylder hundredevis af venner, familiemedlemmer og Socialpædagogerne, som er ligasponsor for LykkeLiga, de små stjernespillere.

En af dem er 14-årige Martin fra Helsingør. Det, han glæder sig allermest til i dag, er at spille håndbold – og vinde.

– Det er sjovt at spille håndbold. Man får venner af det, fortæller han.

Hans holdekammerat Prince på 11 år har høje forventninger til dagens kampe.

– Jeg har prøvet at vinde 18-2. Det håber jeg også at gøre i dag, siger han.

Idékvinden bag LykkeLiga er Rikke Nielsen. Hun tog initiativ til håndboldprojektet, efter hun selv fik datteren Magda med Downs syndrom, som for alt i verden skulle have mulighed for at gå til håndbold ligesom alle andre børn. Tanken med projektet var at lukke ned for al snak om begrænsninger og helbredsproblemer for en stund og i stedet gøre børn med et udviklingshandicap til topscorere, holdspillere og sportsstjerner i et positivt fællesskab fyldt med grin og gode oplevelser.

Et stort gruppekram

På godt halvandet år er initiativet vokset til, at der nu findes frivillige håndboldhold i 27 kommuner i Danmark og på Færøerne. Siden august har 9-årige Mads spillet på LykkeLiga-holdet Aalborg Kidz.

Det sjoveste ved at spille håndbold er at skyde. I dag løb vi ind på banen i røg, og nu skal vi ned og spille kamp, fortæller han begejstret.

Inden kampene fløjtes i gang, skal der vrikkes, vugges og danses, så alle spillere er varmet godt op. Det sker til koncert med den populære musiker og Voice Junior-dommer Joey Moe, der bliver modtaget af alle spillere til et gigantisk gruppekram på banen og en high-five fra Martin.

– Nu sætter jeg mig op på tilskuerpladserne og tuder, imens jeg nyder hvert eneste øjeblik resten af dagen, lød det fra en rørt Rikke Nielsen.

Om LykkeLiga

LykkeLiga er et landsdækkende håndboldprojekt for børn med udviklingshæmning. Socialpædagogerne er ligasponsor for LykkeLiga.

Det er den tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Nielsen, der er idékvinden bag projektet.

Tanken med projektet er at gøre børn med et udviklingshandicap til topscorere, holdspillere og sportsstjerner i et positivt fællesskab.

Projektet startede i Aalborg og har spredt sig til 27 kommuner i Danmark og Færøerne.

Den 9. juni mødes LykkeLiga-hold fra hele Danmark til LykkeCup i Gigantium Aalborg.

Læs mere på www.lykkeliga.dk

Bliv medlem