Gå til indhold

OK 2018

OVERBLIK: Se, hvornår du skal stemme

Forhandlingerne om en ny overenskomst er endelig afsluttet – men før det lange OK-forløb kan lukkes helt for denne gang, skal I medlemmer stemme om resultatet. Se, hvornår det skal ske – og andre gode datoer

2. maj 2018

Artikel
OJ_Demonstration_Esbjerg_016B.jpg

Forfatter: Kit Lindhardt

Foto: Ole Joern / Red Star

Efter mange uger i Forligsinstitutionen har forhandlerne i kommuner, regioner og stat endelig landet de overordnede forlig på de tre områder. Alligevel er historien ikke helt slut endnu.

Først skal medlemmerne stemme om det samlede resultat.

Urafstemningen
Afstemningen kommer til at foregå elektronisk og åbner den 22. maj. Samme dag eller én til to dage senere vil alle stemmeberettigede medlemmer modtage et link til afstemningen i e-Boks. Du vil også få tilsendt mere detaljeret information om, hvad din nye overenskomst indeholder.

Afstemningsmaterialet kommer også til at ligge på sl.dk. Hvis du ikke har e-Boks, vil du modtage et brev med posten.

Du vil kunne stemme i små to uger frem til og med den 3. juni. Dagen efter vil resultatet blive offentliggjort. Hvis medlemmerne har stemt ja – så er den nye overenskomst en realitet. Et nej vil betyde, at Socialpædagogerne kan ende i konflikt.

Hvem kan stemme?
Alle aktive medlemmer, bortset fra privatansatte og familieplejere, har stemmeret til urafstemningen om overenskomstresultatet. Privatansatte, som ikke følger en af de offentlige overenskomster, og familieplejere er ikke omfattet af resultatet og kan derfor ikke stemme.

De privatansattes overenskomst skal forhandles i 2020.

I forhold til familieplejerne så kører Socialpædagogernes krav om en overenskomst på deres område i et selvstændigt spor uden for de øvrige overenskomstforhandlinger.  De seneste uger har forhandlingerne om familieplejernes løn- og ansættelsesforhold været sat på pause på grund af de mange møder i Forligsinstitutionen, men de vil nu blive taget op igen.

Datoer for urastemningen:

22. - 24. maj: Når aftalerne er helt på plads, skal medlemmerne stemme om resultatet. Urafstemningen åbner den 22. maj og løber frem til og med den 3. juni. Medlemmerne får besked via e-Boks og nyhedsbrev mellem den 22. og 24. maj. 

4. juni: Resultatet af urafstemningen ligger klar.

Bliv medlem